1. HABERLER

  2. HABER

  3. MHP'liler Ülkücü Üyeye Saldırdı
MHPliler Ülkücü Üyeye Saldırdı

MHP'liler Ülkücü Üyeye Saldırdı

Samsun İl Genel Meclisi'nin bağımsız ülkücü üyesi Sabri Arslan, MHP'lilere milliyetçilik dersi verince ortalık bir anda karıştı. Sözlü sataşmanın ardından MHP Grup Başkanvekili Muhammet Bektaş, Arslan'ın üzerine yürüyünce araya AK Parti meclis üyeleri gir

05 Ekim 2010 Salı 07:55A+A-

Samsun İl Meclisi'nin ekim ayı toplantısında gündem dışı konuşma yapan bağımsız meclis üyesi Sabri Arslan, anayasa değişikliği referandumu sürecinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin okyanus ötesinden gelen 'evet' desteğine tepki göstermesini eleştirdi. Konuşmasının bir bölümünde Türkiye'nin dünya devleti olmasında büyük katkı sağlayan Gülen hareketine gönül verenlere teşekkür eden Sabri Arslan, bir anda MHP'li meclis üyelerinin sözlü saldırısıyla karşı karşıya kaldı.

Konuşmasına devam etmek isteyen Arslan'a hakaretler savuran MHP'liler, bağımsız meclis üyesinin üzerine yürüdü. MHP'liler sözlü tartışmayı kavgaya dönüştürmek isteyince araya AK Parti meclis üyeleri girdi. Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, toplantıya ara verdi.

Arslan, "Milliyetçilik, hayatında cumaya gitmeyen bazı MHP'lilerin referandum sonrasında Ani'de cuma kılmalarıyla olmuyor." diyerek salonu terk etti. Olayla ilgili Cihan Haber Ajansı'na konuşan Sabri Arslan, bazı MHP'lilerin milliyetçilikle uzaktan yakında alakası olmadığını öne sürdü. Arslan, "Konuşmamda dün 'CHP'liler değil de MHP'lileri, ülkücüleri mi devlete yerleştireceğiz' diyenlerin, bugün Gülen hareketi gönüllülerini suçlamasını içime sindiremedim. Çünkü devletimizin kadrolarında ülkücülerin, solcuların olduğu kadar bu insanların da bulunma hakkı var. MHP'li üyeler de ayağa kalkarak, sözlü sataşmada bulunup hakaret ettiler. Ben de 'Milliyetçilik, hayatında cumaya gitmeyen bazı milliyetçilerin referandum sonrasında Ani'de cuma kılmalarıyla olmuyor.' diyerek milliyetçilik dersi verdim. Bunun üzerine üzerime yürüdüler. Araya AK Partili arkadaşlarımız girdi. Milliyetçi geçinenlerden de böyle bir hareket beklenirdi." ifadelerini kullandı. (Bugün)

HABERE YORUM KAT