1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. MHP’den oportünizme karşı tavır: Başka kapıya Oğan!
MHP’den oportünizme karşı tavır: Başka kapıya Oğan!

MHP’den oportünizme karşı tavır: Başka kapıya Oğan!

Seçimlerin ikinci tura kalmasına bağlı olarak ırkçı-faşist Sinan Oğan’ın konumunun kilit önem taşıdığı gibi abartılı yorumlar yapılmaya başladı. Oğan’ın kendinden menkul bir değerinin olmadığına dikkati çeken MHP’liler “başka kapıya” dediler.

17 Mayıs 2023 Çarşamba 14:01A+A-

İlk turda kendisine yönelen tepki oyları abartılarak ikinci turda kilit önem taşıyacağı gibi abartılı söylemlere konu olan Sinan Oğan’a eski partisi MHP’den sert tepkiler geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, “Türk milliyetçiliğinin siyasi, fikri ve ahlaki yolbaşçısı Devlet Bahçeli’dir. Onun bunun mahallemize gece kondu yapmasına müsaade etmeyiz.” derken, Bahçeli’nin başdanışmanı Eyyup Yıldız da “Pazarlık payın kalmadı başka kapıya. Mezar soyguncuları sizi.” diyerek Oğan’a kapıyı gösterdi.

2011 seçimlerinde MHP’den milletvekili seçilen Oğan, aday gösterilmediği 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra partiden ihraç edilmişti. Kasım 2015’te mahkeme kararıyla partiye dönen Oğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye karşı genel başkan adayı olmak için çalışmalara başlamıştı.

Oğan, 2016’da MHP’nin muhalif kongre delegeleriyle toplanan, Bahçeli ve MHP Genel Merkezi’nin tanımadığını ilan ettiği büyük kurultay amaçlı toplantıda Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ gibi isimlerle birlikte genel başkan adayları arasındaydı. 2017’de MHP’den ikinci kez ihraç edildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından Oğan’ı kast ederek “Türk milliyetçiliğinin siyasi adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Türk milliyetçiliğinin siyasi, fikri ve ahlaki yolbaşçısı da Devlet Bahçeli’dir…Onun bunun mahallemize gece kondu yapmasına müsaade etmeyiz…” mesajını paylaştı.

 

Yine MHP’nin genel başkan yardımcılarından olan Kayseri milletvekili İsmail Özdemir de sosyal medya hesabından Oğan’ı kast ederek şu mesajı paylaştı:

“Türk Milliyetçiliği’nin siyasi merkezi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Siyasi mücadelemizde hedef ve metodu tayin kudret ve iradesi de MHP’dedir. Türk Milliyetçilerinin istikametini dava disiplinimiz ve vizyonumuzla sadece Liderimiz tayin eder. MHP dışında olup, başka yerlerde istikamet çizmeye kalkanların çabaları boş, sözümona tahlilleri tutarsız ve yine sözde hedefleri güdümlüdür.”

 

MHP Genel Başkan Basın Danışmanı ve MHP’nin gazetesi Türkgün’ün başyazarı olan Yıldıray Çiçek ise Oğan’la ilgili şu mesajı paylaştı:

“Gençliğinde Marksizm-Leninizm yoldaşı, 2004 yılında kapatılan FETÖ gazetesi Zaman’ın tam sayfa yazarı, sonra DYP gençlik kollarında, sonra MHP’de… Tam Zübük hikayesi gibi. Hayata hep menfaat penceresinden bakan tipleme. Zaten ondan seçimi görmeden “Pazarlıklarımız olacak” demişti.”

 

Bahçeli’nin Başdanışmanı ve 14 Mayıs’ta MHP’nin Ankara 1. Bölge milletvekili adaylarından olan ancak seçilemeyen Eyyup Yıldız da seçimin ertesi günü (15 Mayıs) sabah saatlerinde, Oğan’ın “ikinci tura kalmıştır” dediği paylaşımını alıntılayarak şunları yazmıştı:

“Pazarlık payın kalmadı başka kapıya. 1 turda biter bu iş. Mezar soyguncuları sizi.”

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da aynı gün 10Haber’den Masum Gök’e verdiği mülakatta, “Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan’ın Sinan Oğan’la yapacağı olası bir görüşmede Ülkücü hareketten gelmesi nedeniyle siz parti olarak yer alacak mısınız?” sorusuna şöyle yanıt vermişti:

“Sinan Oğan ülkücü hareket içinde yer almış biri değil. Bu hareketin geçmişinde emeği yok. Bir dönem MHP’den milletvekili oldu. Daha sonra malumunuz ihraç süreci oldu. Bizim böyle bir görüşmede yer almamız söz konusu olmaz. Zaten Sinan Oğan’a verilen bütün oylar da cebinde değil diye düşünüyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum