1. HABERLER

  2. HABER

  3. MHP'den HDP Hakkında Yazılı Açıklama
MHP'den HDP Hakkında Yazılı Açıklama

MHP'den HDP Hakkında Yazılı Açıklama

Semih Yalçın, HDP hakkında eleştirilerinin yer aldığı bir yazılı açıklamada bulundu.

11 Haziran 2015 Perşembe 14:03A+A-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, MHP'nin kendileriyle aynı safta yer almayacağını gösteren tutumundan rahatsız olduğunu, hiç de ağzına yakışmayan kelimelerle partilerine göndermede bulunduğunu savundu.

"MHP'nin adını kullanacak cesareti bile kendinde göremeyen ve 'birileri…' diyebilen Demirtaş'ın şereften bahsetmesi gariptir." ifadesini kullanan Yalçın: "Bilinmelidir ki MHP, yılanla aynı torbaya girmez. Bunların ellerinde askerimizin, polisimizin, sivil vatandaşlarımızın, en çok da Kürt kökenli vatandaşlarımızın kanı vardır." görüşünü dile getirdi.

Yalçın, düne kadar "devlet malını yakıp yıkan, demokratik hak arama bahanesiyle sokakları yangın yerine çeviren, esnafın dükkanlarını indiren, okulları yakan bir zihniyetin" bugün "sureti haktan görünmesinin" manidar olduğunu belirtti.

Semih Yalçın, HDP'nin şimdiden "inkarcı politikalara hız verdiğini" öne sürerek, şunları kaydetti:

"(Biz silahlı örgüt değiliz) demeleri kendini inkarın, yalancılığın dik alasıdır. Herkes bilmektedir ki PKK istediklerini almadıkça silah bırakmayacaktır. Siyasi temsilcileri de Kandil sürüngenlerini Türk demokrasisinin üzerinde Demokles'in kılıcı gibi asılı tutacak, sıkıştıklarında bir pazarlık kartı olarak ceplerinde bulundurmaya devam edeceklerdir. Şimdiden bunun işaretleri alınmaktadır. 

Eğer şereften söz edilecekse bu paye PKK'nın siyasi kanadının değil, onların hakkıdır. PKK'nın siyasi kanadına verilen oyların çoğunluğu korku ve sinmişlikten, önemli bir kısmı da sırf AKP'yi iktidardan göndermek isteyenlerle Tayyip Erdoğan'dan iğrenen bir kısım vatandaşımızın bu örgütü tercih etmesindendir. Bununla birlikte Türkiye'de ne kadar zararlı ve marjinal aşırı sol örgüt ve parti varsa seçimlerde HDP ile yan yana gelmiş, aynı safta yer almıştır. Demirtaş'ın seçim gecesi teşekkür ettiği ve isimlerini tek tek saydığı örgütlerin listesine bakıldığında bütün muzır ve bölücü örgütlerin orada toplandığı görülecektir."

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT