1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Mezhepçi Irak Ordusu Vahşette Sınır Tanımıyor!
Mezhepçi Irak Ordusu Vahşette Sınır Tanımıyor!

Mezhepçi Irak Ordusu Vahşette Sınır Tanımıyor!

Irak asılı Şii askerlerin kimliği belirsiz bir kişinin kesilmiş başıyla yan yana yemek yiyorken çekilen fotoğrafı sosyal medyada yayınladı.

29 Şubat 2016 Pazartesi 15:38A+A-
İran ve ABD destekli Irak hükumetine ait ordu ile Şii güçler, kontrolü altına aldıkları bölgelerde terör estirmeye devam ediyor.

Özellikle sivil ve Sünni Müslümanlara yönelik uyguladıkları insanlık dışı görüntüleriyle tanınan Şii militanların uyguladığı vahşet, tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildi.


Irak'ta İnsan Hakları İhlallerini tamamen çiğneyen Şii milisler,işledikleri yeni katliamlara ilişkin görüntüleri sosyal medya aracılığıyla paylaştı.

DERİSİ YÜZÜLDÜ, BAŞI ARAÇLA EZİLDİ

Irak asılı Şii askerler kimliği belirsiz bir kişinin kesilmiş başıyla yan yana yemek yiyorken diğer vahşet görüntüsünde ise katlettikleri 2 kişiden birinin kafasını keserek araçla ezip diğerininin de derisini yüzerken çekilen fotoğrafları, sosyal medya aracılılığıyla yayınladı.




Bir diğer vahşet görüntüsünde, Irak askerlerinin bölgede yaşayan Sünni sivilleri IŞİD bahanesiyle topluca gözaltına aldıkları ve işkence ettikleri görülüyor. İşkencenin dozunu artıran Irak askerleri, elleri bağlanmış bir sivilin kamera karşısında kulağını keserek poz verdiği o anlar bölgede Sünni sivillere uygulanan katliam ve vahşetin ne dereceye vardığını bir kez daha gözler önünü seriyor.


BÖLGEDE ETNİK TEMİZLİK
 
Öte yandan sosyal medyaya düşen bir görüntü bölgede Irak Ordusu ve Şii milis güçlerin bölge halkına uyguladığı baskı gözler önüne serdi. Irak Ordusu ve Şii milis güçler sürekli Irak'ta ele geçirdiği bölgelerde yaşayan Sünni sivillerin ev ve işyerlerini yağmalarken bazende ev ve işyerlerini yakarak kullanılmaz hale getirdiği biliniyor.

SÜNNİ SİVİLLER KEYFİ TUTUKLANIYOR VEYA İŞKENCEYLE ÖLDÜRÜLÜYOR

Sünni halk, Şii milis güçlerce keyfi tutuklama veya işkenceden geçirilirken bazen de toplu şekilde katliama maruz kalıyor.

 
Iraklı medya aktivistleri tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz aylarda Irak Ordusu tarafından yayınlanan bir görüntüde 1300 Sünni sivil erkeğin IŞİD bahanesiyle gözaltına alındığı ve daha sonra kurşuna dizildiği belirtildi. Görüntüde elleri arkadan bağlanmış yüzlerce kişi görülürken, bu sivillerin Iraklı komutanın kötü muamelesiyle karşılaştığı kameralara yansıdığı görülüyor.

 

 

 

 
İŞKENCELER ÇEŞİTLİ ŞEKİLLERDE UYGULANIYOR

Iraklı aktivistler, sosyal medya hesaplarından, Irak ordusuna bağlı Şii milis güçlerin ve Irak hükümet askerlerinin sivil masum Sünnilere işkence yaptığı görüntüleri paylaştılar.
 
İran destekli Irak hükümetine  bağlı asker ve Şii milis güçlerin bölgede yaşayan sivillere yönelik uyguladığı işkencenin anbean görüntüleri ortaya çıktı.
 
Dünya kamuoyunda büyük tepkilere neden olan ABD'nin Irak'ta sivillere yönelik işkence görüntülerinin benzerlerine artık Irak askerlerinin de sık sık görüntüleri sosyal medyada paylaşılıyor.

ATEŞTE YAKMA,ELEKTRO ŞOK İLE İŞKENCE VEYA SÜREKLİ VE ŞİDDETLİ ŞEKİLDE DAYAK İŞKENCESİ
 
Irak ordusuna bağlı asker ve milis güçlerin kendi amatör kameralarıyla çektiği bazı insanlık dışı görüntülerde, evlere baskın düzenleyerek tutukladıkları sivillerin kimisi işkenceden geçirilirken kimileri de ateşte yakıldığı görülüyor.
 
Yakaladıkları insanlara ağır küfür ve hakaretler savuran Irak askerleri, bir taraftan yerde yatan sivilleri ağır işkence ettiği kameraya yansıyor.
 
Sosyal medyaya düşen Iraklı Şii militanların Sünni sivillere uyguladığı insanlık dışı görüntüler 

 

Kaynak : ISLAH HABER

HABERE YORUM KAT

1 Yorum