1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Mevdudi'nin Kızı, Babasını Yazdı: “Babam Mevdudi”
Mevdudinin Kızı, Babasını Yazdı: “Babam Mevdudi”

Mevdudi'nin Kızı, Babasını Yazdı: “Babam Mevdudi”

Mevdudi’nin yaşamını “bir ev reisi veya bir baba” olarak elen alan kızı Hamira Mevdudi’nin yazdığı “Babam Mevdudi” biyografi kitabı Mana Yayınlarından çıktı!

26 Şubat 2011 Cumartesi 12:25A+A-

Mana Yayınları "Babam Mevdudi" adlı yeni bir kitapla okuyucularına seslendi. 186 sayfalık kitabın yazarı Mevdudi'nin kızı Hamira Mevdudi…

Kaleminin gücü ve dehasıyla zaman ve mekânın sınırlarını aşarak önemli eserler veren Mevdudi'nin kitapları pek çok dile çevrilmiş, davasını fikrî bekleyiş aşamasından uygulama aşamasına taşımak isteyen davetçiler için enerjilerini yeniledikleri birer kaynak mesabesinde olmuştur.

Mevdudi, İslami düşüncenin büyük liderleri için bir baba gibiydi. "Dört Terim" kitabı Seyyid Kutub üzerinde devrim etkisi yaratmıştı. Her ikisi de kendi dilleri ile aynı zamanlarda aynı fikirleri açıklıyorlardı. Nitekim Seyyid Kutub'un "Yoldaki İşaretler"ini Mekke-i Mükerreme'de sadece bir gece okuyup bitiren Mevdudi şöyle demiştir: "Bu kitapta yazılan bütün görüşlere katılıyorum. Hatta sanki kitabı ben yazmış gibiyim. Benim düşüncelerimi yorumlamış. Ama bunda şaşılacak bir şey yok. Çünkü düşüncelerimizin kaynağı bir. Allah'ın Kitabı ve Resulullah (s.a.v)"

İşte kitaplarıyla İslam dünyasında birçok Müslümanın, hareketin ufkunu açan Mevdudi'nin hayatı, bizzat kızı tarafından anlatılıyor bu kitapta. Bu kitap aynı zamanda; Mevdudi'nin perde arkasında kalmayı tercih eden, kimsenin tanımadığı, yoldaşı, değerli eşinin gizli kalmış yönlerini ele almaktadır.

"Çağdaş İslam uyanışının şafağı, dokuz çocuk ve yaşlı ninelerinin yaşadığı bir evden yükselen  bu geminin yolcuları hayata nasıl devam edeceklerdi? Daha en başta sabır ipine sarılmaktan vazgeçip yılacaklar mıydı? Yoksa bugün şahit olduklarımızı görelim diye olabildiğince yelkenlinin ipine mi asılacaklardı?"

Mana Yayınları'nın okuyucuya sunduğu kitap akıcı ve aynı zamanda sürükleyici bir eser niteliğinde. Ayrıca kitapta Mevdudi'nin hiç yayınlanmamış fotoğraflarından da bir albüm yer alıyor.

Mana Yayınları: 0212 533 05 35

HABERE YORUM KAT

1 Yorum