1. HABERLER

  2. HABER

  3. Metropoll'ün CHP Raporu: Ulusalcı Oyla İktidar Olamazsın!
Metropoll'ün CHP Raporu: Ulusalcı Oyla İktidar Olamazsın!

Metropoll'ün CHP Raporu: Ulusalcı Oyla İktidar Olamazsın!

CHP'ye seçim sonucu analizi yapan Metropoll şirketi şu sonuca vardı: Sadece Atatürkçü-Kemalist ve sol oylar iktidar olmaya yetmez. Oy devşirmek için AK Parti tabanı hedef seçilmeli.

21 Nisan 2014 Pazartesi 16:15A+A-

CHP için seçim analizi hazırlayan Metropoll Başkanı Özer Sencer, partinin oylarını koruduğunu, kazanç ya da kaybının olmadığını belirtti: Sadece Atatürkçü-Kemalist ve sol oylar iktidar olmaya yetmez. Oy devşirmek için AK Parti tabanı hedef seçilmeli.

Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Sencer'in hazırladığı seçim sonrası rapor iki gün boyunca CHP yöneticilerine sunuldu. Raporda, "Yerel seçim sonuçlarına göre siyaseten AKP kazançlı çıkmıştır çünkü oyunu korumuştur. MHP ise hem siyasetten hem de reel olarak oy artışıyla kazanan parti olmuştur. CHP ise ne kazanmış ne de kaybetmiştir, oylarını korumuştur " denildi.

Sencer, raporunda CHP'ye oy verenlerin yüzde 55.2'sinin kendisini 'Atatürkçü-Kemalist' olarak tanımladığını yüzde 16.9'unun 'Sosyal demokrat-sosyalist, yüzde 8.7'sinin "Milliyetçi-ulusalcı" yüzde 11.5'inin ise "Demokrat liberal" olarak tanımladığına dikkat çekti. 

"CHP'ye oy verenlerin yüzde 72'sini Atatürkçü Kemalist, sosyal demokrat ve sosyalistlerin oluşturuyor" diyen Özer Sencer, "Bu siyasal tablonuzla iktidara gelemezsiniz. Kendinizi gözden geçirin. Değişmeniz gerekiyor. Cesur olun. Sosyal demokrat kimliğinizi koruyarak toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak ancak iktidar olabilirsiniz." dedi.

AK PARTİ TABANINDAN OY ALIN

Belediye seçimlerinde Ankara başta olmak üzere bazı yerlerde MHP ve CHP arasında oy geçişgenliği olduğuna işaret eden Sencer, "Bu geçişgenlik CHP'yi arzuladığı iktidar hedefine ulaştırmaz. Eğer CHP oy kapasitesini arttırmak, iktidara gelmek istiyorsa AK Parti tabanıya oy geçişgenliğini arttırmalı. Çünkü AKP tabanında Atatürkçü-Kemalist de var, demokrat-sosyalist de. En önemlisi milliyetçi muhafazakar kesimin yoğunlaştığı yer. CHP iktidar olabilmek için AKP tabanından mutlaka oy devşirmeli ifadelerini" kullandı.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT