1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mesut Özil üzerinden İbn Teymiyye hazımsızlığı
Mesut Özil üzerinden İbn Teymiyye hazımsızlığı

Mesut Özil üzerinden İbn Teymiyye hazımsızlığı

Mesut Özil’in Twitter hesabından İbn Kayyım El-Cevziyye’den iktibasen bir paylaşımda bulunmasını hazmedemeyen milliyetçi-mezhepçi kafadan bir zat, İbn Teymiyye’yi yerli ve millilik refleksiyle tek kelimede harcamaktan çekinmedi.

18 Ocak 2021 Pazartesi 10:58A+A-

HAKSÖZ-HABER

Fenerbahçe’ye transfer olan Mesut Özil, Twitter hesabı üzerinden İbn Kayyım El-Cevziyye’nin “İman iki yarıdan oluşur; yarısı sabırdır ve yarısı şükürdür” sözünü paylaştı. Ama Mesut Özil’in bu paylaşımı Sünniliği Türkçülükle ve Atatürkçülükle sentezleyen TEPAV’dan Hilmi Demir’in dikkatinden kaçmadı.

whatsapp-image-2021-01-18-at-15-41-58.jpeg

Prof. Dr. Hilmi Demir’in hazımsızlığı yeni değil

Hem sıkı bir Atatürkçü olan hem Maturidi-Eşari kelamını Türk milliyetçiliği ile sentezlemeye gayret eden Hilmi Demir’in Selefilik ve onu çağrıştıran isimlere karşı bu hazımsızlığı yeni değil. Hilmi Demir istisnasız bütün mesajlarının Türkçü sembol ve söylemler üzerinden veriyor. İslam ancak Türkçülük ideolojisine uyum sağladığı ve hizmet ettiği oranda değerli ancak karşı çıktığı zaman kökü dışarıda, aşırı ve yıkıcı bir din olarak görülüyor.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocası Prof. Dr. Hilmi Demir daha önce de Cübbeli’nin 2 bin dernek iddiasını geçiştirmekle beraber, Selefiliğin büyük bir tehdit kaynağı olduğunu defalarca vurguladı. Aynı zamanda Çorum Türk Ocakları Derneği Başkanlığı da yapan Hilmi Demir daha 2010 yılında Türkiye’nin önündeki en büyük tehlikenin Selefilik olduğunu ısrarla ifade ettiğini fakat ilahiyat camiasının bile kendisine inanmadığını ama şimdi haklı çıktığının herkes tarafından görüldüğünü övünerek vurgulamıştı.

Konuyla alakalı daha önce sitemizde yer verdiğimiz kapsamlı bir haber-analiz>>>

Twitter hesabından Mesut Özil’in paylaşımından hareketle İbn Kayyım El-Cevziyye - İbn Teymiyye hazımsızlığını ortaya koyan Hilmi Demir’e çok sayıda kullanıcı tepki gösterdi.

 

12485-001.jpg

12486-001.jpg

12487-001.jpg

12488-001.jpg

basliksiz-011.jpg

HABERE YORUM KAT

19 Yorum