1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mesekin Hanano'da Yine Varil Katliamı: 23 Şehit (VİDEO)
Mesekin Hanano'da Yine Varil Katliamı: 23 Şehit (VİDEO)

Mesekin Hanano'da Yine Varil Katliamı: 23 Şehit (VİDEO)

Suriye rejimi, BM'nin devreye girmesiyle Humus'taki sivillerin tahliyesi için ilan edilen üç günlük ateşkesi ihlal etti. Halep'te Mesekin Hanano'yu yine varil bombalarıyla vurdu.

08 Şubat 2014 Cumartesi 13:03A+A-

Birleşmiş Milletler aracılığıyla Suriye'de tarafların anlaşmasıyla kuşatma altındaki Humus kentinden kadın, yaşlı ve çocuklardan oluşan grupların tahliyesi sürerken, rejim güçleri ateşkesi ihlal etti. Tahliyelerin sürdüğü sırada rejim güçleri ağır silahlar ve keskin nişancılarla saldırdı.

Öte yandan Suriye ordusuna ait helikopterin Halep'te muhaliflerin denetimindeki Mesekin Hanano bölgesine varil bombasıyla düzenlediği saldırıda 23 kişi hayatını kaybetti.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) tarafından yapılan açıklamada, orduya ait helikopterin kentin Mesekin Hananu bölgesine 5 varil bombası attığı ve saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 23 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, hedef alınan bölgelerde onlarca evin yıkıldığı, enkaz altındaki ölü ve yaralıların çevredeki halk tarafından çıkartıldığı, ayrıca saldırılarda çok sayıda aracın yandığı, hasar gördüğü ve yolların tahrip olduğu kaydedildi.

Yaralıların ambulanslarla sahra hastanelerine taşındığı belirtilen açıklamada, bazı yaralıların durumunun ciddi olduğu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği bildirildi.

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait helikopterlerin başkent Şam'ın Daraya bölgesine varil bombasıyla düzenlediği saldırılarda ölen ve yaralananlar olduğu belirtildi. Saldırılarda kaç kişinin öldüğüne ilişkin bilgi verilmezken, hedef alınan bölgelerden yoğun duman tabakasının yükseldiği kaydedildi.

Mesekin Hanano:

HABERE YORUM KAT