1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mescid-i Aksa'ya Müslümanların giyimini taklit ederek girmeye çalışan şahsa izin verilmedi
Mescid-i Aksa'ya Müslümanların giyimini taklit ederek girmeye çalışan şahsa izin verilmedi

Mescid-i Aksa'ya Müslümanların giyimini taklit ederek girmeye çalışan şahsa izin verilmedi

Mescid-i Aksa'ya "Ben Müslümanım" diyerek gizlice girmeye çalışan şahsın taklidi giyimi şüphe çekti. Aksa görevlileri şahsa, "Kur'an'dan bir ayet oku" dedi. Şahıs ise "Ben insanlara okumam" deyince görevliler Arapçası da kötü olan adamı içeri almadı.

15 Ocak 2022 Cumartesi 20:23A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde bir Siyonist Mescid-i Aksa'ya izinsiz girmeye çalışıyordu. İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa kapılarında bekleyen görevliler, Cuma hutbesi esnasında içeri girmeye çalışan şahıstan şüphelenerek durdurdu. 

Durdurulan şahıs, Müslüman olduğunu iddia ederek geçmek istediğini söyledi. Görevliler, kimlik kontrolü yapmak istedi ancak şüpheli buna yanaşmıyordu.

Mescid-i Aksa polisinin sorularına bozuk bir Arapça ile cevap vermeye çalışan zanlı "Evet ben Müslümanım. Namaz kılarım. Ben saygın biriyim" diyerek Aksa'ya girmekte ısrar etti. 

Görevliler de şahsın giyim ve kuşamı ile dilinden şüphelenerek ondan Kur'an'dan bir ayet okumasını istedi. Bir süre bocalayan adama İhlas Suresi’ni okuması telkin edildi. Şahıs bu defada "Ben insanlara okumam. Taleal bedru aleyna’yı (ay doğdu üzerimize ilahisi) okurum" dedi.

 

Müslümanların giyimini taklit eden ve Müslümanım diyerek gizlice Aksa'ya girmeye çalışan şahsın görüntüleri,

 

Bunun üzerine Yahudi olduğu düşünülen şahıs, Harem-i Şerif korumalarınca Mescid-i Aksa’dan çıkarıldı. Öte yandan, şüphelinin, siyah gözlük takıp Müslüman gibi giyinmesi ve tespih taşıması da dikkat çekti. Siyonistlerin daha önce de gizli kimlikler ile Mescid'e farklı sebepler ile girmeye çalıştığı biliniyor.

Henüz Kudüs fethedilmeden Mescid-i Aksa da haçlı işgalinde iken Mescid-i Aksa’ya konulmak üzere Nureddin Zengi tarafından 1168 yılında (hicri 564) yaptırılan minber, Selahaddin Eyyübi'nin Filistin'i fethi sonrası taşınarak Mescid-i Aksa'ya yerleştirilmişti. 

21 Ağustos 1969'da Avusturalyalı fanatik Michael Dennis Rohan Mescid-i Aksa'ya girmiş ve Aksa'da yangın çıkarmıştı. Çıkarılan yangında Kudüs fethedilmeden önce hazırlanan tarihi minber büyük zarar görmüş ve kullanılamaz hale gelmişti.

HABERE YORUM KAT