1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mescid-i Aksa’da Ramazanın son cumasına 70 bin kişi katıldı
Mescid-i Aksa’da Ramazanın son cumasına 70 bin kişi katıldı

Mescid-i Aksa’da Ramazanın son cumasına 70 bin kişi katıldı

İsrail'in çıkardığı zorluklara rağmen binlerce Filistinli, ramazan ayının son cuma namazını kılmak için işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya akın etti.

07 Mayıs 2021 Cuma 21:00A+A-

İşgal altındaki Batı Şeria’da ikamet eden binlerce Filistinli sabahın erken saatlerinden itibaren Batı Şeria ile Kudüs arasındaki askeri kontrol noktalarını geçerek Harem-i Şerif’in yolunu tuttu.

aksa-1.jpg

İsrail askerleri, cuma namazı için Batı Şeria’dan sadece yeni tip koronavirüs aşısı (Covid-19) yaptırmış 10 bin Filistinlinin Kudüs’e girişine izin vereceğini duyuran İsrail makamlarının talimatları doğrultusunda kontrol noktalarında kimlik ve aşı denetimi yaptı.

aksa-2.jpg

İşgal altındaki Doğu Kudüs`ün Eski Şehir bölgesi yakınlarındaki yolları trafiğe kapatan İsrail polisleri, otobüsler dışında hiçbir aracın geçişine izin vermedi.

aksa-3.jpg

Uzun bir yolculuğun ardından Mescid-i Aksa`ya ulaşabilen Filistinliler, ramazan ayının son cuma namazı için kutsal mabedin avlularını hıncahınç doldurdu.

aksa-9.jpg

Ayrıca, on binlerce Filistinli, kuzey ve güneydeki kentlerden Mescid-i Aksa’ya geldi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 70 bin Filistinli cuma namazını Mescid-i Aksa`da kıldı.

aksa-4.jpg

Mescid-i Aksa’da gösteri

Bu arada bir grup Filistinli, Harem-i Şerif’te kılınan cuma namazı sonrası Kubbetu`s Sahra ile Kıble Mescidi arasında kalan alanda tekbir getirdi ve sloganlar attı.

Bu sırada kentin üzerinde tur atan İsrail polis helikopteri ile insansız hava aracı, Harem-i Şerif’teki gösteriye odaklandı.

aksa-5.jpg

Filistin ile Tevhid bayrakları açan grup, İsrail’in Şeyh Cerrah Mahallesi`ndeki uygulamalarına tepki göstererek Hamas ve Mescid-i Aksa yanlısı sloganlar attı. Bir süre gösteri yapan grup, Kubbetu`s Sahra çevresinde tur attıktan sonra dağıldı.

aksa-6.jpg

Batı Şeria`da yaşadıkları için İsrail`in olağan günlerde Kudüs`e geçişlerine izin vermediği Filistinliler, Mescid-i Aksa’daki Kubbetu`s Sahra önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.

aksa-7.jpg

Filistin Kızılayının görevlendirdiği gönüllüler, Harem-i Şerif’in içinde sıcaktan etkilenen kadınlara, yaşlılara ve çocuklara yardım etti.

aksa-8.jpg

Namazın ardından Mescid-i Aksa`nın kapılarında bir saatten uzun süre izdiham yaşandı.

Bu sırada Mescid-i Aksa`nın kapılarında ve Eski Şehir olarak bilinen Kudüs`ün sur içi bölgesinde çok sayıda İsrail polisi hazır bekledi.

aksa-10.jpg

HABERE YORUM KAT