1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mescid-i Aksa'da 50 Yaş Yasağı Sürüyor!
Mescid-i Aksa'da 50 Yaş Yasağı Sürüyor!

Mescid-i Aksa'da 50 Yaş Yasağı Sürüyor!

İşgal Devleti İsrail’in, Sukot Bayramı’nı bahane ederek 50 yaş altı Müslüman erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girişine yönelik getirdiği yasak sürüyor.

29 Eylül 2015 Salı 10:55A+A-

Mescid-i Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girişine yönelik önceki gün başlayan yasak sürerken, onlarca Yahudi yerleşimci ise İsrail polisi eşliğinde Aksa'nın avlusuna girdi.

Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kisvani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde İsrail polisi eşliğinde 40 Yahudi yerleşimcinin Aksa'nın avlusuna girdiğini belirtti.

Kisvani, İsrail polisi ile temasa geçerek Müslümanlara yönelik yasağın kaldırılması ve Yahudi yerleşimcilerin ihlallerine son verilmesini talep ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını kaydetti.

Filistinliler Aksa’nın Kapılarında Protesto Ediyor

Öte yandan Aksa'nın kapılarında toplanan Filistinliler yasağı ve Yahudi yerleşimcilerin ihlallerini protesto ediyor. Aksa'nın da içinde bulunduğu Kudüs'ün eski beldesinde ise olağanüstü "güvenlik” önlemleri göze çarpıyor.

İsrail polisinden yapılan açıklamada, çok sayıda ek polis gücünün Mescid-i Aksa'nın çevresine konuşlandırıldığı bildirilmişti.

Aksa'nın avlusuna giren İsrail polisi cemaatten dışarı çıkmasını istemiş, dışarı çıkmayı reddeden Filistinli gençler ise Mescid-i Aksa'nın içerisine girerek uygulamaya tepki göstermişti. İsrail polisinin ise kendilerine tepki gösteren Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale ettiği bildirilmişti. İsrail polisi, Aksa'nın kapısına kadar gelerek çatısına çıkmış, çatışmalarda 16 Filistinlinin yaralandığı, 2 Filistinlinin de tutuklandığı bildirilmişti.

İsrail Mescid- Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs'ü 1967 yılından beri işgal altında tutuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT