1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Meşal'den Ortak Davalarda İşbirliği Çağrısı
Meşalden Ortak Davalarda İşbirliği Çağrısı

Meşal'den Ortak Davalarda İşbirliği Çağrısı

Hamas Hareketi siyasi bürosu başkanı, İsrail’in tehditlerinin kendilerini hiç korkutmadığını ifade etti.

26 Kasım 2011 Cumartesi 09:52A+A-

Hamas Hareketi siyasi bürosu başkanı, İsrail’in tehditlerinin kendilerini hiç korkutmadığını ifade etti. ‘Düşmandan neden korkalım’ diyen Halid Meşal, Filistinli tüm kesimleri ortak davalarda işbirliğine çağırdı. Bununla birlikte Filistin Sultası Başkanı Mahmud Abbas’ın son dönemde sergilediği tavrı takdirle karşıladığını açıkladı.

Hamas Hareketi’nin siyasi bürosu müdürü Halid Meşal, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu hükümetinin, uzlaşmanın maddelerinin uygulanması üzerinde anlaşmaya varıldıktan ve mini bir güvenlik konseyi düzenlendikten sonra savurduğu tehditlerin kendilerini korkutmadığını vurguladı. Meşal ‘aksine bu tehditler bize bu uzlaşmanın doğru yolda gittiğini, bizlerin de aynı şekilde uzlaşma yönünde; doğru yolda yürüdüğümüzü göstermektedir. Menfaati olan bir konuda Filistin halkını hiçbir şey korkutamaz’ dedi.

Hamas Hareketinin siyasi bürosu başkanı AFP Ajansı’na yaptığı açıklamalarda sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Neden korkalım? Düşman (İsrail), günlük zulmünü Filistin halkının her kesimine uyguluyor. Hala Filistin halkına zulmediyor, saldırıyor ve düşmanlık ediyor. İsrail ve hükümeti aşırı radikal! Filistin halkını adalete kavuşturacak tüm çözüm kapılarını kapattı, fırsatları ortadan kaldırdı. Düşmanımızdan bize bugüne kadar yaptıklarından daha fazla ne bekleyebiliriz?!’

Meşal, tüm Filistinli güçlerden ulusal menfaatlerin gerçekleştirilmesi için çalışmaya, Filistin için düzenlemeler yapmaya öncelik vermeye, bölünmüşlüğe son vermeye, uzlaşmanın tahkikine, siyasi program ve Filistin Kurtuluş Örgütü’nün dosyası üzerinde anlaşmaya çağırdı.

Meşal, Filistin Sultası Başkanı Mahmut Abbas’ın kendisine hakikatinde hiçbir şey vermeyen kesimlerin baskılarına boyun eğmemesi yönünde umutları olduğunu da dile getirerek Abbas’ın özellikle son dönemde takındığı ciddi tavrı takdirle karşıladığını söyledi.

Meşal halk direnişi hakkında ise şöyle konuştu: ‘İşgale maruz kalan tüm halklar, her türlü araçla ve her şekilde direnmek ister. Bu direniş şekilleri arasında silahlı direniş de diğer türlüsü de vardır.

Ortak davalarda işbirliği çağrısı

Biz şu aşamada, tüm kesimler tarafından kabul edilen ortak davalarda; yani direniş hususunda işbirliğinin sağlanmasını istiyoruz. Bizler her ne kadar direnişin silahlı olması gerektiğine inanıyor olsak da genel çerçevesiyle direniş, ortak başlıklardan biridir.’

Meşal daha sonra şöyle dedi: ‘İlk intifadaya halk direnişiyle vardığımızı hatırlıyorum. Perşembe günkü toplantıda, Kurtuluş Örgütü’nün sorunlarına, siyasi dosyaya ve uzlaşmaya odaklanıldı. İlki önümüzdeki ayın yirmisinde olmak üzere iki ayrı toplantı daha yapılması konusunda anlaştık. Bunların ilki, uzlaşma dosyaları ile hükümet dosyasının uygulanıp uygulanmadığını takip etmek için Filistinli gruplar arasında gerçekleştirilecek bir toplantı olacak. Yine önümüzdeki ayın 22’sinde gerçekleştirilecek ikincisi ise Filistin Kurtuluş Örgütü’nün komite toplantısı olacak. Bu toplantıda da örgütün, kendi yapısının yenilendirilmesi hususunda üzerinde ittifaka vardığı hususların uygulanması için gerçekleştirilecek. Aynı şekilde siyasi sorunu ve sonraki seçimleri de tartışacağız. Hamas Hareketi’nin siyasi bürosu müdürü Halid Meşal, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu hükümetinin, uzlaşmanın maddelerinin uygulanması üzerinde anlaşmaya varıldıktan ve mini bir güvenlik konseyi düzenlendikten sonra savurduğu tehditlerin kendilerini korkutmadığını vurguladı. Meşal ‘aksine bu tehditler bize bu uzlaşmanın doğru yolda gittiğini, bizlerin de aynı şekilde uzlaşma yönünde; doğru yolda yürüdüğümüzü göstermektedir. Menfaati olan bir konuda Filistin halkını hiçbir şey korkutamaz’ dedi.

Varol Sarıyüce / TIMETURK

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT