1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Meşal'den Katar Emiri'ne Ziyaret
Meşalden Katar Emirine Ziyaret

Meşal'den Katar Emiri'ne Ziyaret

Meşal, Katar Emiri'ne ziyarette bulunduğu sıra, Katar'ın Filistin'e destek veren az sayıda ülkeden biri olduğunu söyledi.

24 Ocak 2013 Perşembe 12:14A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Katar'ın uzun zamandır Filistin davasına destek veren ve Filistin halkına yardım eden birkaç ülkeden biri olduğunu söyledi.

Filistin Hükümeti'nin Katar'ı ziyaret etmek ve Katar Emiri'yle görüşmek üzere Gazze'den gönderdiği savaş kurbanlarıyla Doha'da bir araya gelen Meşal, "Ben ve Hamas üyesi kardeşlerim, Filistin topraklarının bir parçası olan Gazze'den gelen şehit çocuklarıyla bir arada olmaktan mutlu olduk" dedi.

"Siz yanınızda Filistin'in hoş kokusunu taşıyorsunuz. Bu kahramanların aramızda olmasından şeref duyduk" diyen Meşal, Katar Emiri Şeyh Hamed Bin Halife El Sani'nin Gazze halkına yardımlarını övdü.

Gazze'den gelen şehit çocuklarına babalarının ve kardeşlerinin yolundan gitmeyi, haklarına sahip çıkmayı ve görevlerini yerine getirmeyi öğütleyen Meşal, çocuklara "Sizler şehit çocukları olmakla gurur duymalısınız. Çünkü bu herkesin elde edemeyeceği bir nişandır" dedi.

Meşal, Gazze'nin Siyonist işgal güçlerine karşı zaferini İslam ümmetinin desteğiyle kazandığına işaret etti.

Katar'ı ziyaret eden heyette Siyonist işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı son savaşta şehit olan veya yaralananların çocuklarından 45 kişi yer alıyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT