1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Meşal: “Direniş, Filistin Halkının Doğal Hakkı”
Meşal: “Direniş, Filistin Halkının Doğal Hakkı”

Meşal: “Direniş, Filistin Halkının Doğal Hakkı”

Hamas Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, işgale karşı direnişin Filistin halkının doğal bir hakkı olduğunu söyledi.

05 Aralık 2013 Perşembe 14:02A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Filistin halkının ve Filistinli grupların işgale karşı direnme hakkı olduğunu bildirerek, bu hakkın tüm semavi dinler ve uluslararası anlaşmalar tarafından kabul edildiğini söyledi.

Malezya'da iktidardaki UMNO Partisi'nin yıllık kongre çalışmalarına katılmak üzere Hamas heyetiyle birlikte Kuala Lumpur'da bulunan Meşal, "Orta Yol ve İtidal" konulu panelde yaptığı konuşmada, Filistinlilerin işgale karşı direnişinin itidal ile çelişmediğini ifade etti.

Batı'nın "itidal" ve benzeri bazı kavramları kendi çıkarları doğrultusunda ve kötü amaçlı kullandığını kaydeden Meşal, "Amerikalılar İngiliz işgaline karşı direndi. Fransızlar Nazi işgaline karşı direndi. Şimdi neden Filistinlilerin İsrail işgaline karşı direnişini kabul etmiyorlar?" diyerek Batı ülkelerinin çifte standardına dikkat çekti.

Hamas lideri, ABD ve işgal rejiminin Filistin'de uzlaşı çabalarını baltaladığını ifade ederek, Amerika'nın Hamas ve Fetih hareketleri arasında imzalanan anlaşmaların hayata geçirilmemesi için Filistin Yönetimi'ne baskı uyguladığını söyledi.

İsrail'in Filistin Yönetimi'yle yürüttüğü müzakereleri kamuoyunu aldatmak amacıyla kullandığına işaret eden Meşal, uluslararası toplumdan Filistin halkının özgürlük hakkına karşı İsrail'in radikalliğine dur demesini istedi.

FİEM

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT