1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Merzuki: Kays Said darbeden yargılanmalı
Merzuki: Kays Said darbeden yargılanmalı

Merzuki: Kays Said darbeden yargılanmalı

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, Cumhurbaşkanı Kays Said ve yardımcılarının görevlerinden azledilip, devleti yıkmak, anayasa ve meşruiyete darbe yapmak suçlamasıyla yargılanması çağrısı yaptı.

28 Ekim 2021 Perşembe 21:37A+A-

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü açıklamada, halktan Cumhurbaşkanı Kays Said'in kararlarına karşı gösteriler düzenlemesini istedi.

Merzuki, açıklamasında "Tunus'ta ekonomik durum daha kötüye gidiyor, devlet iflasta, Başbakan Körfez'e destek bulmak amacıyla gitti, tabii ki bu destek şartlı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Said'in yapmayı düşündüğü referanduma itiraz eden Merzuki, "Bu bir hukuk ve kurumlar devletinin ölüm ilanına imza atmaktır." dedi.

Merzuki, sivil barışçıl direnişe işaret ederek, Said ve yardımcılarının azledilerek, devleti yıkmak, anayasa ve meşruiyete karşı darbe yapmak suçlamasıyla yargılanması gerektiğini söyledi.

Hukuk devletinin, kurumların ve anayasanın kurtarılması hedefiyle birlik olunması gerektiğini dile getiren Merzuki, çeşitli partiler ve sendikalar arasındaki siyasi anlaşmazlıkların bir tarafa bırakılmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT