1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Merzifon İHH Afrin ve Cerablus’ta  3 yetimhanenin açılışını gerçekleştirdi
Merzifon İHH Afrin ve Cerablus’ta  3 yetimhanenin açılışını gerçekleştirdi

Merzifon İHH Afrin ve Cerablus’ta  3 yetimhanenin açılışını gerçekleştirdi

İHH Merzifon Temsilciği Afrin ve Cerablus’ta olmak üzere 3 tane yetimhane açılışı gerçekleştirdi.

12 Ocak 2021 Salı 16:21A+A-

İHH Merzifon Temsilciğinin 1 yıl boyunca tüm masraflarını üstlenmiş olduğu “Amasya-Merzifon İsmet Kaya Yetimhanesi” Afrin’de, “Amasya-Merzifon Recep Katırcı Hocaefendi Yetimhanesi” ile “Amasya-Merzifon Can Erzincan Kız Yetimhanesi” Cerablus’ta olmak üzere 3 tane yetimhane açılışı gerçekleşti.

Merzifon İHH Temsilcisi Muhammed Yavuz Çintaş açılan yetimhanelerle ilgili şu bilgileri verdi:

AMASYA-MERZİFON İSMET KAYA YETİMHANESİNDE 50 YETİM ÇOCUK KALIYOR

Merzifon İHH olarak Ekim ayında Suriye Afrin’de Merzifon İHH İsmet Kaya Yetimhanemizi açmıştık. Bağışçılarımızın desteğiyle Yetimhanemizin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımıza başladık ve yetimhanemizde anneleriyle birlikte kalacak olan 50 yetim çocuğumuzun inşallah 1 yıl boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız.

merzifon-1.jpg

RECEP KATIRCI HOCAEFENDİNİN İSMİNİ CERABLUS’TA YAŞATMAK İSTEDİK

Açtığımız yetimhanelerden birine de Suluova İlçemizde bulunan Kur'an-ı Kerim'i annesinden dinleyerek ezberleyen görme engelli emekli din görevlisi olarak görev yapan ve yakın zaman önce vefat eden Recep Katırcı Hoca Efendinin ismini verdik. Birçok hafızın yetişmesinde emeği olan hocamıza tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz.

CERABLUS’TAKİ YETİMHANELERİMİZDE TOPLAM 70 YETİM ÇOCUK KALIYOR

2 Ocak’ta arkadaşlarımızla birlikte Suriye’nin Halep iline bağlı Cerablus kentinde 2 tane yetimhanenin açılışını gerçekleştirdik. Amasya-Merzifon Recep Katırcı Hocaefendi Yetimhanesinde 40 erkek yetim yavrumuz, Amasya-Merzifon Can Erzincan Kız Yetimhanesinde ise 30 kız yavrumuz kalmaktadır.

Merzifon İHH olarak bu yetimlerimizin bir yıllık tüm masraflarını hayırseverlerin desteğiyle karşılayacağız inşaallah. Merzifon İHH olarak toplamda Suriye’de 3 yetimhanemiz oldu hamdolsun. Bu yetim çocuklar aynı zamanda yetimhanemizde eğitim de görmekteler. Bu yetim kardeşlerimizi asla terk etmeyeceğiz her daim yanlarında olacağız. Dünyadaki bu musibetler inşallah yetimlerin duasıyla dağılıp gidecek. Yetim gülerse dünya Güler diyoruz.

merzifon-2.jpg

BAZI YETİMLERİN KİMSESİ YOK

Ekim ayında Afrin’de ve 2 Ocak’ta Cerablus’ta 3 tane yetimhanenin açılışını gerçekleştirdik.  Ziyaretlerimiz esnasında çok acı gerçeklerle karşılaştık. Bazı yetim yavrularımızın anne ve babası dahi yok. Bu yetimler o kadar çok ilgiye muhtaçlar ki, bizim ziyaretimizden duydukları mutluluğu tarif etmemiz mümkün değil. Rabbim bu yetimhanelerin açılmasında maddi ve manevi destek veren tüm kardeşlerimizden razı olsun. Onları cennette peygambere komşu eylesin. Yetimler Allah’ın bize bir emaneti. Gücümüz yettiğince yetimlere sahip çıkmaya devam edeceğiz inşallah.

YETİMHANELERİMİZE DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ

İHH Merzifon temsilciliği üye ve gönüllerimizle birlikte inşallah her ay düzenli olarak Yetimhanelerimizi ziyaret ederek yetimlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız inşallah. 1 yıl sürecek olan Yetimhane projemize tüm hayırseverlerden katkı bekliyoruz. Bağışta bulunmak isteyen hayırseverler aşağıda bilgileri bulunan Merzifon İHH Temsilciliğimizle irtibata geçebilirler.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum