1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Mersin İl Göç İdaresinden Örnek Davranış
Mersin İl Göç İdaresinden Örnek Davranış

Mersin İl Göç İdaresinden Örnek Davranış

Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğü, engelli bir mülteciyle ilgili örnek bir davranışa imza attı.

17 Temmuz 2020 Cuma 20:23A+A-

HAKSÖZ HABER

Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğüne kardeşinin işlemleri için giden Suriyeli mülteciye, kardeşinin bizzat gelmesi gerektiği söylendi. Ağabeyi, kardeşinin engelli olduğu ve arabası olmadığı için de getiremediklerini belirtti. Bunun üzerine evi Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğü yetkilileri aileyi evinde ziyaret ederek işlemleri orada yaptılar. Giderken de yanlarında bir engelli arabasını hediye olarak götürdüler.

Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday, konuyu Peygamberimizin “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız.” hadisine atıfta bulunarak Twitter hesabından şöyle paylaştı:

Müdürlüğümüze gelip kardeşinin işlemini yaptırmak isteyen abiye kardeşinin gelmesi gerektiği söylenmesi üzerine engelli olduğunu ve arabası olmadığını anlatmış görevli arkadaşlarımızca evinde işlemi tamamlanmıştır. Elimiz boş gitmek olmazdı. Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız.

Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğü, daha önce de benzer örnek davranışlara imza atmıştı. Hasta ya da engelli mültecilerin evlerine ziyaretlerde bulunarak ihtiyaçlarını karşılamıştı.

asa-1.jpg

HABERE YORUM KAT