1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Merhametin göstergesi olarak koruyucu aile başvuruları
Merhametin göstergesi olarak koruyucu aile başvuruları

Merhametin göstergesi olarak koruyucu aile başvuruları

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrası refakatçisi olmayan çocuklara koruyucu aile olmak için e-Devlet üzerinden 290 bin kişi başvuruda bulundu.

16 Şubat 2023 Perşembe 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşattığı yıkım bütün dünyanın gündeminde. Sadece yıkılan binaların enkazını kaldırmak dahi aylar sürecek. Binlerce insan hayatını kaybederken onun kat be kat fazlası da yaralı olarak hayatını sürdürmeye çalışıyor.

Tüm zorluklara karşın Türkiye halkı ve dayanışma içindeki halklar çok güzel örneklikler ortaya koyuyorlar. Müslüman halklar depremzedelere destek olmak için elinden geleni yaparken İslam ümmeti birliktelik ruhunu gösterdi.

Türkiye’de ise en fazla gündem olan konularında başında depremde annesini babasını kaybeden çocukların durumu geliyor. Şuana kadar 1362 refakatsiz çocuk saptandı.  Bu çocuklardan 369'unun kimlikleri tespit edilerek, eşleştirilerek ailelerine teslim edildiğini bildirildi.

Geri kalan çocuklara koruyucu aile olmak için ise sadece 10 gün içerisinde e-Devlet üzerinden 290 bin kişi başvuruda bulundu. Çocukların kimlik ve aile tespit çalışması devam ediyor.

Yetim ve öksüzlere sahip çıkmak için sıraya girenlerin sayısı toplumumuz adına sevindirici bir tabloya işaret ediyor. Yozlaşma tehlikesine yönelik yapılan haklı eleştirilerin yanında göz ardı edilmemesi gereken bir merhamet örnekliği de söz konusu. Deprem Türkiye toplumuna dair yapılan sosyolojik tespitlerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kanıtladı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum