1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. Merck'in geliştirdiği korona ilacına ilk onay
Merck'in geliştirdiği korona ilacına ilk onay

Merck'in geliştirdiği korona ilacına ilk onay

ABD merkezli ilaç şirketi Merck'in Kovid-19 etkilerini ve ölüm oranlarını yüzde 50 oranında azalttığı öne sürülen ilaç çıkarttı. İlaca ilk kullanım onayını Britanya verdi.

04 Kasım 2021 Perşembe 18:27A+A-

ABD merkezli ilaç şirketi Merck, ağızdan alınan koronavirüs (Kovid-19) ilacına onay veren ilk ülke oldu. Britanya'nın İlaç ve Sağlık Bakımı Ürünleri Düzenleyici Kurumu (MHRA), Merck ile Ridgeback Biotherapy tarafından Kovid'e karşı ortaklaşa geliştirilen antiviral oral hapı onayladığını duyurdu.

Dünya çapında 5,2 milyondan fazla insanı öldüren pandemiyle mücadeleye yönelik tedaviler, şimdiye kadar esas olarak aşılara odaklandı. İngiltere Molnupiravir’e onay veren dünyadaki ilk ülke olurken, İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleyici Kurumu ilacın koronavirüs testi pozitif çıkması beklenen kişiler tarafından, semptom başlangıcıyla 5 gün süreyle kullanılması gerektiğini önerdi.

Merck'in, geçen ay açıklanan verilerine göre, hastalığın erken döneminde verildiğinde ciddi Kovid-19'u ağır geçirme riski en yüksek olan kişiler için ölüm veya hastaneye yatırılma şansını yarı yarıya azaltabileceğini ortaya koydu.

 

HABERE YORUM KAT