1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Memur-Sen'den Matay Otomotiv'e başörtüsü suçlaması
Memur-Sen'den Matay Otomotiv'e başörtüsü suçlaması

Memur-Sen'den Matay Otomotiv'e başörtüsü suçlaması

Bursa’nın büyük firmalarından Matay’ın çalışanlarına başörtüsü yasağı uyguladığı iddiası üzerine Memur-Sen harekete geçti.

01 Ekim 2020 Perşembe 18:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bursa’da otomotiv yan sanayi alanında aktif olan Matay Otomotiv’in işe aldığı eleman ve stajyerlerden başörtülerini çıkarmalarını istediği iddia edilmişti. Gelişmeler üzerine Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın şirkete suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Twitter’da gündeme gelen olayda Şeyma Bakan isimli genç kız, staj başvurusu sırasında Matay Otomotiv firması yetkililerinin kendisinden başörtüsünü çıkarmalarını istediğini söylemişti.

Şeyma Bakan ayrıca avukatı aracılığı ile şirkete suç duyurusunda da bulunmuştu.

Ali Yalçın paylaşımında "'Başörtülü Çalışan Kabul Etmiyoruz' demek suçtur. Staj başvurusu yapan Şeyma kızımıza 'Matay Otomotiv olarak başörtülü çalışan ve stajyerleri ancak başörtüsünü çıkardıktan sonra çalışmak koşuluyla kabul edebiliyoruz, Başörtülü çalışan kabul etmiyoruz.' denilmiştir. Nefret suçuna, cinsiyete ve inanca dayalı ayrımcılığa neden olan, daha da ileri gidip başörtüsünü çıkararak staj yapması konusunda iknaya çalışan Matay Otomotiv Yan. Sanayi ve Tic. A. Ş. yetkili ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunduk. Aynı zamanda bu kişilerin insan hakları veya ayrımcılık yasağı ihlali yaptıklarının tespiti ve gereğinin yapılması için [TİHEK] Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na başvurumuzu yaptık." ifadeleri yer aldı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum