1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mekke Özgürleşirse Müslümanlar Kaynaşır
Mekke Özgürleşirse Müslümanlar Kaynaşır

Mekke Özgürleşirse Müslümanlar Kaynaşır

İngilizce tefsir yazan İmam Muhammed Al Asi, "Mekke özgürleşirse, Müslümanlar da birbiriyle kaynaşır" diyor.

10 Kasım 2013 Pazar 20:13A+A-

Amerika'da yaşayan, yazdığı İngilizce tefsirle dikkatleri üzerine çeken Çağdaş İslam Enstitüsü Başkanı İmam Muhammed Al Asi, Mekke'nin işgal altında olduğunu söyledi. İlgili bölüm şöyle: 

Milliyetçilik sorununu aşınca islam coğrafyasında her şey çözülecek mi? Çözüm bu mu sizce? 

Belki biraz ağır olacak ama çözüm Mekke'nin özgürleştirilmesidir. Kudüs nasıl işgal altındaysa Mekke de öyle işgal altındadır. Size bir örnek vereyim, Bakara suresinde Hacc'ın birkaç ayda yapıldığı bildirilir. Ulemalar bu konuda ihtilaftadır. Çoğunluk Zilkade, Zilhicce ve Muharrem, azınlık ise Şevval, Zilkade ve Zilhicce olduğunu savunur. Fakat mutabık oldukları şey Hacc'ın 3 aylık bir sürede olması gerektiğidir. Suudi Arabistan hükümeti bu 3 ayı 3 haftaya indirdi. Ne Kuran'da, ne de sünnette böyle bir şey zikredilmemişken bu nasıl mümkün olabilir? Ayrıca Mekke Müslümanlar ve insanlık için güven ve selamet yeridir. Müslümanlar Hz. Peygamber'in gittiği her yere özgürce gidebilmelidir. Orada her ırk her millet birlikte o atmosferi solumalıdır ki farklılıkların ne kadar basit ve önemsiz olduğunu hissedebilsinler. 

Evet Türkiye'de de vize ve kura problemi var… 

Suud hükümeti, istediğine vize veriyor istediğine vermiyor. Mesela ben ne umreye, ne de hacca gidebildim. Çeşitli sebeplerden dolayı bana vize vermiyorlar. Bu sebeplerden biri de yaptığım tefsir çalışması. Üstelik ben yalnız değilim bu hususta, birçok mağdur insan tanıyorum. Kabe-i Muazzama bir ailenin mülkü değildir. Oraya gidip gelebilmek onların inisiyatifinde olmamalıdır. Bu hükümet, bu toprakları demir bir kelepçe ile yönetiyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum