1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Meğer Türkiye Çoktan İran Olmuş!
Meğer Türkiye Çoktan İran Olmuş!

Meğer Türkiye Çoktan İran Olmuş!

Kenan Alpay, Yeni Akit gazetesi ve Haksöz-Haber’de eşzamanlı yayınlanan yazısında İran’daki gelişmeleri ve bu gelişmeler karşısında Türkiye’de oluşan yaklaşım ve değerlendirme biçimlerini yorumladı.

05 Ocak 2018 Cuma 11:47A+A-

Kenan Alpay’ın konuyla ilgili yazısı şöyle:

Meğer Türkiye Çoktan İran Olmuş Arkadaş

Son bir haftadır Türkiye ve İran’ı aynılaştıran hatta özdeşleştiren ama bu işi kurtulunması imkânsız bir felaket senaryosu eşliğinde yapma modasına kapılmış gidiyoruz. Henüz İran’da ne olduğunu anlamaya yönelik ciddi bir gayret dahi sarf etmeden ortaya çıkan toplumsal hareketliliğin Türkiye için nasıl bir yakın tehdit olduğunu izah etmek üzere müthiş bir seferberlik havası hâkim oldu medyada.

İran’ı ara hedef ancak ondan sonra Türkiye’yi asli hedef olarak tanımlayan stratejik analizler sağdan soldan, medyadan akademiden süratle sökün etti, maşallah. Zaten adı hiç bir zaman açıklanmayan istihbarat uzmanları daha önce pek çok kez gördüğümüz o malum filmin kısa özetini medyada yer tutan güvenilir yazarlar aracılığıyla hemen paylaşmayı bir vazife biliyorlardı: “Önce İran’ı karıştırmak istiyorlar. Becerebilirlerse devamında biz varız.” (…)

Yazının devamı >>>