1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Meğer Mülakat Bir Mizansenmiş!
Meğer Mülakat Bir Mizansenmiş!

Meğer Mülakat Bir Mizansenmiş!

​​​​​​​İnsanların “sakıncalı” statüsüne konup sosyal çevrelerinde mimlenmeleri, lekelenmelerinin de yolunu açan bir uygulamanın itirafıyla karşı karşıyayız.

07 Şubat 2019 Perşembe 23:28A+A-

Bahadır Kurbanoğlu, Kamuya yapılan alımlarda uygulanan mülakatlarda ortaya çıkan hukuksuzlukları yorumluyor:

Sevilay Yılman, Habertürk sitesinde dün yazdığı makalede, mülakat sistemiyle ilgili yazdığı yazıdan sonra iki MEB yetkilisi tarafından aranıp bilgilendirildiğinden bahsediyor. MEB yetkilileri kendisine KPSS’de yüksek puan alsa da mülakatta elenenlerle ilgili net bir bilgi vermiş. Meğer tek elenme gerekçesi “güvenlik soruşturması” imiş. Ve maalesef güvenlik soruşturmaları KPSS’den sonra, mülakattan önce ilgilisine ulaştırılıyormuş.

Aslında bu bilgilerle birlikte bugüne dek mülakatla ilgili yapılan eleştiriler de bu vesileyle boşa düşürülmüş oluyor. Öyle ya, sendikaların “mülakat yazıya dökülsün, kameralar olsun, kayıt altına alınsın”; “mülakatı yapanlar formasyondan geçirilsin” gibi eleştirilerinin de başından bu yana aslında havanda su dövmek olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.

Peki ama bütün bunları öğrenmek için bir gazetecinin yazısının hasbelkader iki bürokratın dikkatini çekmesini neden bekledik bugüne kadar? Eğitim Bir Sen vb. sendikalar şimdi çıkıp sormalı değiller mi, “biz o kadar basın bildirileri yayınladık, hükümete sorular sorduk, bakanları ziyarette bulunduk; neden açık açık bunu söylemeyip de hem bizleri hem de atanamayan adayları oyaladınız!”

Yazının Devamı >>>