1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Medya ırkçı saldırganlığı hem kışkırtıyor hem de meşrulaştırıyor!
Medya ırkçı saldırganlığı hem kışkırtıyor hem de meşrulaştırıyor!

Medya ırkçı saldırganlığı hem kışkırtıyor hem de meşrulaştırıyor!

Irkçı yayın organları mültecilere yapılan ayrımcılığı yaygınlaştırıyor!

24 Ocak 2023 Salı 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul’da Avcılar'dan Beylikdüzü yönüne ilerleyen metrobüste bir şahıs, Mısır uyruklu iki genci darp etti. Muhammed Ahmed ve Abdulsamet Matar'a kafa atan saldırgan Haramidere durağında inip gençleri dışarıya çağırarak tehditler savurdu.

Abdulsemet Matar, arkadaşı Muhammed isimli Mısırlılar şahsın ayağına yanlışlıkla bastıkları için saldırıya uğradıklarını söyledi. Hastaneden darp raporu alan iki Mısırlı, saldırgan hakkında şikâyetçi oldu.

İstanbul trafiğinde hassaten metrobüste yaşanabilecek olan bu tartışma Oda TV tarafından şoven bir mantıkla haberleştirildi. “Mısır uyruklu iki genç metrobüste dayak yedi” başlığıyla haberleştirilen konu sosyal medyada olayı paylaşan gazeteci Yusuf Ozan Demir’in aktardığından oldukça farklı bir şekilde lanse edilmiş oldu.

İki Mısırlının yanlışlıkla ayağına bastıkları denge yoksunu kişi tarafından uğradıkları saldırının “dayak” olarak ifade edilmesinin kasıtlı yapılmış bir müdahale olduğu açık. Irkçı saldırılar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için yapılan resmi açıklamalar ise Oda TV isimli müfteri yayın organının haberleri kadar takip edilmiyor.

Bu sebeple mülteci ve yabancılara dönük artışa geçen ırkçı saldırganlığı kışkırtıp bu menfur hadiselere meşru zemin hazırlamak isteyen medya organlarına birilerinin acilen dur demesi gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum