1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Medeniyet Vakfı bülteni Temmuz sayısı çıktı
Medeniyet Vakfı bülteni Temmuz sayısı çıktı

Medeniyet Vakfı bülteni Temmuz sayısı çıktı

Her sayısında ele aldığı bir konuyu ağırlıklı olarak işleyen ve üç aylık periyodlarla Medeniyet İlim Kültür Eğitim ve Dayanışma Vakfı adına basılan “Medeniyet” bülteninin 60. sayısı 2022 Temmuz ayının başında yayınlandı.

07 Temmuz 2022 Perşembe 20:54A+A-

Medeniyet’in Temmuz 2022 sayısının dosya konusu Hac. Dosyada yer alan yazılardan bazıları M. Beşir Eryarsoy’un “İnsanlara İbrahimi Çağrı: Haccediniz”, Dr. Ahmet Zeki İzgöer’in “Osmanlıların Hac Mevsiminde Mukaddes Beldelere Yaptıkları İktisadi ve Sosyal Yardım Örneklerinden: Surre-i Hümayun”, Prof. Dr. Faruk Beşer’in “ Hac, Ruh Varsa Hacdır”, Dr. Şakir Diclehan’ın “ Sosyal Yönü Ağır Basan Bir İbadet: Hac” vd.

Bültende iletişim çağında modernitenin getirdiği haz ve hız ile ya da farklı cinsel yönelim telkinleriyle fıtratına ve asıl değerlerimize yabancılaştırılmaya çalışılan çocuklarımızla ilgili Rahmi Oral’ın “Aile İçi İletişimde Üç Yöntem” başlıklı aile içinde her bir bireyin katılımcı olacağı iletişim yöntemlerine dikkat çeken güncel sorunlarımızla ilgili önemli bir yazıya da yer verilmiş.

M. Beşir Eryarsoy kendisiyle yapılan röportaja  Ön Asya gibi İslam’ın egemenliğine giren topraklara Müslümanların sahip çıkma yükümlülüğünü hatırlatarak başlamış. Harf inkılabı ile ümmet ile olan ilmi köprülerimizin 1960’lı ve 70’li yıllarda Seyyid Kutup’tan, Mevdudi’den, Muhammed Hamidullah’tan, Muhammed Ebu Zehra’dan, Muhammed Kutup’tan, Süleyman en-Nedvi’den yapılan kitaplarla yeniden kurulmaya başlandığını; kendisinin ve arkadaş çevrelerin bu kitaplardan aldıkları perspektifle İslam’ı bütüncül olarak okumaya bailadıklarını belgesel diyebileceğimiz mahiyette anlatıyor.

Medeniyet İnsani Yardım Derneği, Fukara Derneği ve Almanya’dan Hilal Ümme adlı yardım kuruluşlarıyla Afganistan’daki gelişmeleri yakından gözlemlemek ve ilgililerle diyalog kurmak için yola çıkan kafile ile yaptıkları altı günlük seyahat izlenimlerini Serdar Gürbey kaleme almış.

80 sayfalık bülten emek verilerek ve güzel bir iç düzenleme ile hazırlanmış. Medeniyet Vakfı, Beşir Eryarsoy’un röportajında bahsettiği İslami bilgilenme materyallerine, asıl olarak Kur’an ve Sünnet’e ve tevhidi uyanış sürecinin birikimine dayanan bir çevrenin teşekkülü. Kökü 1970’li yıllara dayanan bu çevrenin üç aylık bültenini, güncel gelişmelerle ilgili kısa kısa da olsa değerlendiren analizlerle birlikte aylık hiç değilse iki aylık dergiye dönüştürmesinin hem kamuoyunda takip edilebilirlik hem İslami camianın bütünsel İslami algısına katkı açısından daha faydalı olacağı kanaatindeyiz.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum