1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEB'den 'Yarı Yıl Tatili' Haberlerine Yalanlama
MEB'den 'Yarı Yıl Tatili' Haberlerine Yalanlama

MEB'den 'Yarı Yıl Tatili' Haberlerine Yalanlama

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan, sosyal medyada 2014-2015 eğitim öğretim yılında kar yağışı ve negatif şartlar sebebiyle yarı yıl tatiline geç çıkılacağına ilişkin iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

08 Ocak 2015 Perşembe 21:33A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan, sosyal basında 2014-2015 eğitim öğretim yılında kar yağışı ve negatif şartlar sebebiyle tatillerin, okullarda müfredatın ilerleyişine engel olduğu, bu nedenle 23 Ocak'ta başlayacak yarı yıl tatilinin 30 Ocak'a ertelendiği ve Bakan Nabi Avcı'nın "eğitimin aksamaması adına sömestr tatilinin yarıya indirilmesini makul gördüğünü" şeklinde yer alan haberlerin asılsız olduğunu söyledi.

Bu tür haberlere itibar edilmemesinin isteyen Özkan, "Bu haberler doğru değil. Bakanlığımız tarafından henüz önce yayınlanan çalışma takvimine makul olarak tüm eğitim kademelerinde okullar, 23 Ocak Cuma gününden itibaren yarı yıl tatiline girecek. 26 Ocak-6 Şubat'ta da yarı yıl tatili yapılacak. 2. dönem ise 9 Şubat'ta başlayacak, 12 Haziran'da da bitecek. Yani takvimde bir değişiklik mevzubahis değil. Sayın Bakanımızın da eğitimin aksamaması adına sömestr tatilinin yarıya indirilmesini makul gördüğünü şeklindeki haberler de tamamiyle asılsız. Velilerimiz ve talebelerimiz bu tür haberlere itibar etmesinler, Bakanlığımızın doğrudan açıklamalarını dikkate alsınlar ve resmi internet sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip etsinler" diye konuştu.

Özkan, yarı yıl tatilinin 30 güne çıkarılacağına ilişkin iddiaların da gerçeği yansıtmadığını, MEB'in böyle bir çalışmasının bulunmadığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT