1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. MEB’den sınıf tekrarı ve devamsızlık affı açıklaması
MEB’den sınıf tekrarı ve devamsızlık affı açıklaması

MEB’den sınıf tekrarı ve devamsızlık affı açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 il milli eğitim müdürüyle bir araya gelerek eğitim gündemine dair açıklamalarda bulundu. Tekin sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda taviz vermeyeceklerini vurguladı.

26 Şubat 2024 Pazartesi 20:40A+A-

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamaya göre Bakan Tekin, Bakanlık yöneticileri ve 81 ilin milli eğitim müdürüyle Gölbaşı Mogan MTAL Uygulama Oteli'nde düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Tekin'in "Sınıf tekrarı ve devamsızlık affı konusunda taciz vermeyeceğiz. Eğitimde disiplin ve istikrar şarttır" açıklaması çekti. Deprem bölgesindeki eğitim kurumlarının yeniden inşası için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyen Tekin "Mevzuatta yapılacak değişikliklerle eğitim sistemimizi daha da güçlendireceğiz" dedi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Öğretmen atamalarıyla ilgili de konuşan Tekin, ihtiyaç ve önceliklere göre atama yapılacağını belirtti. "Eğitimde dijital dönüşüme teşvik ediyoruz" diyen Tekin mesleki eğitime daha fazla önem vererek geçleri iş günü piyasasına hazır hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Toplantıda ayrıca, 81 il milli eğitim müdürü kendi illerinde eğitim gündemine dair sunumlar yaptı ve sorunlarını dile getirdi.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz ve tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsar. Yapılan düzenlemeye göre, başarı puanları kaç olursa olsun, 5 gün devamsızlık yapan öğrenciye takdir ya da teşekkür belgesi verilmeyecek.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.

Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.

HABERE YORUM KAT