1. HABERLER

  2. HABER

  3. “MEB, THK’nın Aracı Olamaz”
“MEB, THK’nın Aracı Olamaz”

“MEB, THK’nın Aracı Olamaz”

Okullarda THK adına öğrencilerden zekat-fitre adı altında para toplanmasına Eğitim-Bir-Sen sert tepki gösterdi. Eğitim-Bir-Sen üyesi İlahiyatçı Tuncay Oruç, öğrencilerin THK’nın yolunacak kazları olmadığını söyledi.

12 Kasım 2010 Cuma 15:37A+A-

Okullarda Türk Hava Kurumu (THK) adına öğrencilerden zekat-fitre adı altında para toplanmasına Eğitim-Bir-Sen sert tepki gösterdi. İstanbul 4 No'lu Şube Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri İlahiyatçı Tuncay Oruç, öğrencilerin THK'nın yolunacak kazları olmadığını söyledi.

İlköğretime giden bir çocuğa THK'ya ait bir zarf verilip, zekat veya sadaka konulmasının tamamen yanlış olduğunu kaydeden Oruç; zekât ve fitrenin şartlarının belli olduğunu ifade etti. Tuncay Oruç, zekat ve fitrenin şartlarına göre THK yetkililerinin zarf dağıtarak zekât ve fitre toplayamayacağını söyledi. Bu durumun hem dinen hem de yasal olarak mümkün olmadığını belirten Oruç, THK yetkililerinin zekât ve fitre toplamaya yasal olarak yetkileri ve hakları olmadığının altını çizdi. Bu durumun bir istismar ve gasp olduğunu vurgulayan Tuncay Oruç, zekat ve fitrenin bir de ilköğretim öğrencisinden istenmesinin yanlış olduğuna dikkat çekti.

MEB ARACILIĞIYLA YAPILMASI ÜZÜNTÜ VERİCİDİR

Böyle bir işlemin Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı kurumlarda yapılmış olmasının da üzüntü verici olduğunun altını çizen Oruç, "Bu çocukların MEB aracılığı ile bütün hakları devletin koruması altında olması gerekmiyor mu?" diye sordu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hiç gecikmeden gereğini yapması gerektiğini belirten İlahiyatçı Oruç, öğrencilerin büyüdüklerinde yasadışı ve haksız olarak kendilerinden para toplandığını fark ettiklerinde, kendilerini kandırılmış hissedeceklerini kaydetti. Böyle bir hissiyatın önüne şimdiden geçilmesi gerektiğini vurgulayan Tuncay Oruç, "Öğrencilerimiz doğruluğu, dürüstlüğü, hakka riayet etmeyi öğrenmek ve uygulamak için okula gidiyorlar. Bakanlık yetkililerini göreve davet ediyorum. Lütfen bu çarpıklığa bir son veriniz" diye konuştu.

HÜSEYİN KULAOĞLU / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT