1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. MEB, İlk Solunum Cihazını Üretti
MEB, İlk Solunum Cihazını Üretti

MEB, İlk Solunum Cihazını Üretti

MEB, koronavirüs önlemleri kapsamında yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sonucu ilk solunum cihazını Hatay'da üretti.

16 Nisan 2020 Perşembe 10:33A+A-

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde başlatılan Ar-Ge çalışmaları sonucu ilk solunum cihazı, Hatay'da bulunan Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Ar-Ge atölyelerinde üretildi.

Solunum cihazı, İş Sağlığı ve Güvenliğine uygun tasarlandı ve Sağlık Bakanlığı Tıbbı Cihaz Yönetmeliği'ne uygun olarak imal edildi. Solunum cihazının tescilinin alınmasının ardından seri üretime başlanacak.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde meslek liselerinin üretim kapasitesini harekete geçirdiklerini söyledi.

"İLK SOLUNUM CİHAZI ÜRETİLDİ1

İlk müjdeli haberi İstanbul'da Otomatik 3 Katlı Telli Ultrasonik Cerrahi Maske Makinesi üretilmesi ile verdiklerini hatırlatan Özer, şöyle devam etti: "Hatay ve İstanbul'da solunum cihazının üretilmesi ile ilgili Ar-Ge çalışmaları başarılı bir şekilde devam ediyordu. İlk sevindirici haber, Hatay'dan geldi. Hatay İl Milli Eğitim Müdürümüzün koordinasyonunda çalışmalar başarıyla tamamlandı ve ilk solunum cihazı üretildi. Bu süreçte ihtiyaç duyulan makineleri mesleki eğitim olarak üretebilmek ve hizmete sunabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz."

"FEDAKARCA ÇALIŞMALARI HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÖTESİNDE"

Mesleki ve teknik eğitimde üretim kapasitesinin önemine dikkati çeken Özer, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, İstanbul, Hatay ve Bursa'da 3 Ar-Ge merkezimiz yoğun mesai harcıyorlar. Ar-Ge merkezlerimizi, altyapısı güçlü bazı illerimizde de önümüzdeki günlerde açacağız. İnşallah yakında İstanbul'dan da solunum cihazı üretimine yönelik müjdeli haberi sizlerle paylaşacağız. Bu süreçte Hatay'daki arkadaşlarımızın, yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin fedakarca çalışmaları her türlü takdirin ötesinde. Bu müjdeli haberi verebilmek için gece gündüz çalıştılar." (TRT Haber)

HABERE YORUM KAT