1. HABERLER

  2. HABER

  3. McLean, İngiltere Millî Marşı'nı Protesto Etti
McLean, İngiltere Millî Marşı'nı Protesto Etti

McLean, İngiltere Millî Marşı'nı Protesto Etti

İngiltere Premier League ekiplerinden West Bromwich Albion'da oynayan Kuzey İrlandalı futbolcu James McLean, maç öncesinde çalan İngiltere Millî Marşı sırasında ters yöne doğru döndü.

20 Temmuz 2015 Pazartesi 17:52A+A-

West Bromwich Albion futbol takımı, ABD'de Charleson Battery futbol takımıyla bir hazırlık maçı oynadı. ABD'de maçlardan önce millî marş çalma bir kural olduğundan maç öncesi İngiltere Millî Marşı çalındı.

Tam bu sırada takımın Kuzey İrlandalı futbolcusu James McLean bunu protesto ederek tüm takımın sola döndüğü marş sırasında önüne dönerek yere baktı.

26 yaşındaki futbolcunun bu protestosu da İngiltere'de büyük yankı buldu.

McLean, Sunderland futbol takımında oynarken de Birinci Dünya Savaşı Şehitleri Anma Günü'nde oynanan karşılaşmada koluna gelincik takmayı reddetmişti.

“Eğer Erkeksen İnandığın Şeylerin Arkasında Durmak Zorundasın”

2012 yılında oynadıkları Everton maçında gelincik takmayı reddeden İrlandalı futbolcu: "Benim için gelincik takmak Kuzey İrlanda'daki olaylar sırasında hayatını kaybedenlere gösterilen bir saygısızlıktır. Geldiğim yerden gurur duyuyorum ve doğru olmadığına inandığım bir şeyi yapamam. Eğer erkeksen inandığın şeyin arkasında durmak zorundasın." açıklamasında bulunmuştu.

McLean'in bu protestolarının sebebi 1972'de yaşanan 'Kanlı Pazar Olayı’. O gün, Kuzey İrlanda'da 14 Katolik sivil, Britanyalı askerler tarafından öldürülmüştü.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT