ABD'nin başkan adaylarından Cumhuriyetçi McCain, Siyonist İsrail'i kazanmaya çalışarak Amerika'daki Yahudi oylarını almayı planlıyor. McCain, Ürdün'de yaptığı açıklamada, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu söyleme küstahlığında bulundu.
İşgal edilmiş toprakları da ziyaret eden ABD başkan adayı McCain, Filistin ve İsrail arasındaki sorunun temel kaynağının Hamas olduğunu iddia ederek "Hamas bölgede barışı engelleyici bir unsurdur." dedi.
McCain, Hamas'a vurmakla kalmadı, İran'a da saldırdı ve "İran'ın nükleer silaha sahip olmasına göz yumamayız. İran'ın sadece İsrail'i değil aynı zamanda ABD'nin milli güvenlik menfaatlerini hedef aldığını biliyoruz." şeklinde konuştu.
Hamas ve Hizbullah'ın Ortadoğu'yu tehdit ettiğini söyleyen McCain, "Hamas ve Hizbullah Ortadoğu'da başarılı olursa, her yerde başarılı olur." ifadesini kullanmaktan da kendini alamadı.
İsrail'in, Hamas'ın görüşme isteğini reddetmesini desteklediğini söyleyerek ABD'nin o çok sevdiği "barış" kavramının ne kadar kof olduğunu bir kez daha gösteren McCain, "Birisi bana, seni yok etmeyi amaçlayan bir organizasyonla nasıl görüşeceksin sorusunu cevaplamak zorunda kalacak." dedi. Bu nedenle ki İsrailliler McCain'i ABD'deki güvenli bir destekçileri olarak görüyorlar.
HAKSÖZ-HABER