1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mazlumder İnsan Hakları Ödülleri Sahiplerini Buldu
Mazlumder İnsan Hakları Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mazlumder İnsan Hakları Ödülleri Sahiplerini Buldu

​​​​​​​Mazlum-Der’in geleneksel insan hakları gecesi “Birlikte Yaşama ve Mülteciler” ana teması ile gerçekleştirildi. Gecede ayrıca 2019 yılının insan hakları ödülleri de sahiplerini buldu.

08 Aralık 2019 Pazar 07:20A+A-

Mazlum-Der’in geleneksel insan hakları gecesi 7 Aralık Cumartesi akşamı, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde “Birlikte Yaşama ve Mülteciler” ana teması ile gerçekleştirildi. Gecede ayrıca 2019 yılının insan hakları ödülleri de sahiplerini buldu.

Program Mazlum-Der Genel Başkanı Ramazan Beyhan’ın selamlama konuşması ile başladı.Göç ve göçmen sorununu anlatan sinevizyon gösterimi, 15.İnsan Hakları Okulu sertifika töreni ile devam etti.

Sonrasında geceye anlam katan konuklara ödülleri verildi. Bireysel mücadele dalında ilk ödül Mustafa Ökkeş Evren’e Ulvi Alacakaptan tarafından, bireysel mücadele dalında diğer ödül Mehmet Yeralan’a verildi. Örgütlü mücadele ödülünü Kardelen Der. Baş. Şükrü Can alırken, “Av.Aydın Durmuş genç hukukçu ödülü” Av.Ayşe Akpınar’a Av.Muharrem Balcı tarafından takdim edildi.“Recep Vidin vefa ödülü”nün sahibi ise Süleyman Arslantaş beyefendi oldu.

Haksöz Dergisi ve Haksöz Haber yazarı, Sözü Esirgemeden programının yapımcısı ve sunucusu Bahadır Kurbanoğlu ise bu yılın İnsan Hakları Basın Ödülüne; Bylock ve Khk mağdurları, cezaevlerindeki müslüman tutsaklar, yargılamalardaki hak ihlalleri, adalet beklentisi içindeki mazlumlar için sözünü esirgemediğinden dolayı layık görüldü. Belki de gecenin en anlamlı olayı ise, Bylock mağduru olduğu dönemde kendisini gündemden hiç düşürmediği Uğur Dursun beyefendinin ödülütakdim etmesiydi.

Bahadır Kurbanoğlu ödül sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında özetle şunlara değindi; “Bizim kimliğimizi İslam belirler ve İslam bizden ‘adil şahitlik’ bekler. Ayete geçtiği şekliyle; adil şahitliği sıfat ve kimlik edinin ve bütün kimliklerin üzerine çıkarın. Doğal veya gayri doğal bütün kimliklerin üzerinde adil şahitlik kimliğiniz olsun. Ben teşekkür ediyorum Mazlum-Der’e, hiç şüphesiz takdir edilmek, rıza kazanmak öncelikle Rabbimizle aramızda olan bir ilişkidir. Rabbimizin rızasını, takdirini kazanmak isteriz ama Mazlum-Der gibi hakkı, hukuku ve adaleti ikame etmeye çalışan bir kuruluş tarafında böyle ödüllendirilmek de onur verici. Allah razı olsun”

Ödül programı sonrası gecenin finalini ise, her zaman olduğu gibi Müslümanların olduğu her yerde varolan Grup Yürüyüş, birbirinden değerli ezgileriyle geceye renk katarak yaptı.

malz-1.jpg

malz-2.jpg

malz-3.jpg

malz-4.jpg

malz-5.jpg

 

HABERE YORUM KAT