1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Mavi Marmara’yı Türkiye’ye Operasyon Olarak Görme Kurnazlığı
Mavi Marmara’yı Türkiye’ye Operasyon Olarak Görme Kurnazlığı

Mavi Marmara’yı Türkiye’ye Operasyon Olarak Görme Kurnazlığı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Mavi Marmara’nın 10’üncü yıl dönümünde yaptığı açıklamada, Mavi Marmara saldırısının Türkiye’ye yönelik bir operasyon olduğunu ifade etti.

31 Mayıs 2020 Pazar 20:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Serdar Çam, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Mavi Marmara’ya yapılan saldırıda, 10 Türk vatandaşının şehit olması ve 56’sının da yaralanmasının tesadüf olmadığını iddia etti.

Saldırıda, Türkiye’nin onurunun incindiğini aktaran Çam, Siyonist zulmü dünyaya duyurmak için yola çıkan yolcuların ve Türkiye devletinin birkaç cepheden kurulan bir tuzağa çekildiğini ileri sürdü.

Mavi Marmara Gemisinin girişiminden sonra Gazzelilerin yaşam şartlarının daha da kötüleştiğini öne süren Çam, Türkiye’nin Filistin’deki diplomatik çabalarının akamete uğradığını belirterek, konjonktüre uygun nasıl dil değiştirildiğinin kurnazca bir örneğini sergilemiş oldu.

Tamamen milliyetçi, devletçi ve benmerkezci bir bakış açısıyla Mavi Marmara davasına haksız ithamlarda bulunan Çam, Mavi Marmara’nın Filistin ve Türkiye açısından kayıp olduğunu savunarak yakın zamanda Türkiye ve İsrail arasındaki imzalanan ve Mavi Marmara davasının düşmesiyle neticelenen anlaşmaya kılıf bulma çabasını ortaya koydu.

Filistin meselesinin diplomasiyle çözülmesi gerektiğini vurgulayan Çam, iktidarın şu anki rüzgarına bakarak rahatça analiz kasabiliyor! Merak ediyoruz, acaba Serdar Çam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mavi Marmara seferinin arkasında olduğunu söylediği dönemde yine böyle rahatça konuşur muydu? Neyse belki Serdar Bey mevzuyu diplomasiyle çözecek!

Mavi Marmara avukatlarından Gülden Sönmez ise Twitter hesabı üzerinden Serdar Çam’a tepki gösterdi. Çam’ın iddialarının birbirine zıt ve çelişkili olduğunu belirten Sönmez, Gazze’deki durumun daha kötüleşmesinin Mavi Marmara saldırısından sonrasında olmadığını ifade etti.

Türkiye ve İsrail arasındaki anlaşma neticesinde Mavi Marmara davasının düşmesiyle Gazze’nin durumunun daha da kötüleştiğini kaydeden Sönmez, Çam’ın ya yanlış bilgi verdiğini ya da hakikatten uzaklaştığını beyan etti.

Serdar Çam'ın Twetleri:

serdar-1.jpg

serdar-2.jpg

serdar-3.jpg

serdar-4.jpg

Gülden Sönmez'in Twetleri:

gulden-1.jpg

gulden-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum