1. HABERLER

  2. HABER

  3. BİYOGRAFİLER

  4. Mavi Marmara Şehidleri Yazı Dizisi
Mavi Marmara Şehidleri Yazı Dizisi

Mavi Marmara Şehidleri Yazı Dizisi

Sitemiz yazarı İbrahim Sediyani, Siyonist İsrail’in saldırısı sonucu şehid düşen 9 kardeşimizi bir yazı dizisi ile bizlere anlatacak

04 Ağustos 2010 Çarşamba 04:48A+A-

Su İntifadası'nın Kevser Damlaları / İbrahim Sediyani

Dört yıldır haksız ve acımasız bir ambargo altında bulunan Gazze'ye insanî yardım götürmek amacıyla 27 Mayıs Perşembe gününü 28 Mayıs Cuma gününe bağlayan gece Antalya limanından hareket eden ve içinde tamamen silâhsız ve savunmasız 587 sivil gönüllünün bulunduğu Mavi Marmara ve beraberindeki gemiler, 31 Mayıs Pazartesi sabahı, gemideki yolcular henüz sabah namazındayken gözü dönmüş, insanlıktan ve merhamet duygusundan nasibini almamış terörist İsrail askerlerinin korsanca gerçekleştirdiği kanlı bir saldırıya uğradı.

Akdeniz açıklarında, açık denizlerde gerçekleşen bu korkunç hadisede, gemideki 9 gönüllü vâhşî bir şekilde öldürüldü, 23'ü ağır olmak üzere 54 gönüllü de yaralandı.

Çoğu mümbit Anadolu topraklarının kırsal kesimlerinde, denize en uzak yerlerinde doğmuş ve bazıları hayatının gençlik yıllarına kadar hiç deniz görmemiş olan dokuz kardeşimiz, bir okyanus büyüklüğündeki Akdeniz'in ortasında hunharca öldürülüp son nefeslerini verdiler; açık denizlerden Râb'lerinin katına, inşallâh Cennet-i Âlâ'ya yükseldiler.

Bu dokuz kardeşimiz, yaşadıkları bereketli ömürleri boyunca çevrelerine güzel örnek olarak hayata şahîdlik ettiler; aynı şahâdeti, insanlık için, insan onur ve haysiyetinin yücelmesi için, mazlum, mustaz'af, mahrum ve yardıma muhtaç durumdaki insanlar için canlarını fedâ ederek bütün dünyaya ve insanlık ailesine taşıdılar.

Bu kardeşlerimizi tanımak ve Mavi Marmara gemisinden tüm insanlığa verdikleri mesajı taşıyıp dünyanın her tarafındaki insanlara ulaştırmak istiyoruz.

"Su İntifadası'nın Kevser Damlaları" adlı bu yeni dizi yazımızda, bu kardeşlerimizi biraz daha yakından tanımaya çalışacağız. 9 bölüm sürecek olan bu dizinin her bölümünde bir kardeşimizi anlatacağız. Bunu yaparken de, Mavi Marmara'nın en yaşlı şehîdinden başlayıp en genç şehîdinde diziyi bitireceğiz.

Yazı Dizisinin Devamı>>

HABERE YORUM KAT

4 Yorum