1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Mavi Marmara Gemisinde Gazze Gecesi
Mavi Marmara Gemisinde Gazze Gecesi

Mavi Marmara Gemisinde Gazze Gecesi

Akdeniz açıklarında, taşıdıkları insani yardımları Gazze’ye ulaştırmak için bekleyen Gemilerden Mavi Marmara yolcu gemisinde bu akşam “Gazze Gecesi” düzenlendi.

30 Mayıs 2010 Pazar 14:06A+A-

Organizasyona katılan kuruluşların temsilcilerinin konuşmalarıyla katıldıkları programda marşlar okundu, tekbir ve sloganlarla coşku üst seviyeye çıktı.

Sunumu yapan kardeşimiz şu sözlerle geceyi açtı: "Ezilen, horlanan Gazzeliler için toplandık. Her türlü zulme karşı gelen insanlar olarak burada varız. Her ülkeden insanlar var. Tek gaye ezilen horlanan Gazzelilere yardım ulaştırmak. "

Yapılan konuşmalardan özetler:

İHH Başkanı Bülent YILDIRIM

"Bu güzel ortamda toplanan insanlar olarak hedefimiz Gazze ambargosunu kaldırmaktır. Yanımızda sadece Müslümanlar yoktur. Hristiyan, Yahudilerde vardır. Hep Beraber el ele ortak bir amaç için bir aradayız. Bu gemide Müslümanlar olarak bizler çoğunluğuz. Diğer gemilerde ise Müslümanlar azınlıkta… Bu sebeple karşılıklı olarak hassasiyetlere dikkat etmeliyiz ve ediyoruz. Ve inşallah dostça bu yolculuğu bitireceğiz…

Karayoluyla gerçekleşen konvoyda İngiliz parlamenter Roger Gallowey bulunmuştu. Ama bugün aramızda asistanı Carew var…"

İngiliz aktivisit Kevin Ovenden:

"Burada çok farklı milletlerden insanlar var. Tek tek parmaklar zayıf olsa da, ancak birleşince bir güç ifade ederler. Bu gücü kimse durduramaz. Şahsi görüşüm İsrail kaybetmiştir. Ellerinde silah olmayan insanlara güç kullanacağını ilan ederek zayıflığını ortaya koymuştur. Galloyew şu an ABD'de Teksas ve Houston'da Gazze gemi konvoyunu insanlara anlatıyor. Bu çalışmalarla işgal zihniyeti Teksası da kaybedecektir. Yeter ki üzerimize düşeni yerine getirelim."

İsveç Prof. Mattihas :

"Bu hareket Gazze'nin özgürlüğüne kavuşması için yapılıyor. İsveç'te yapılan tüm çalışmalar Ablukanın kaldırılmasını amaçlamaktadır. İsrail Gazze'yi büyük bir hapishaneye çevirmiştir. Biz sesimizi yükselttiğimiz müddetçe İsrail kazanamayacaktır. Maalesef bu süreçte hiçbir devlet başkanı görevini yapmamıştır. Ve bu ambargoyu burada toplanan insanlarda görüldüğü gibi halkların kaldırabileceği anlaşılmıştır. Bana soruyorlar nasıl oluyor da İsveç'te böyle bir güneş doğuyor diye… Ben onlara diyorum ki her gün aynaya baktığımda Gazze çocuklarının halini görüyorum. Çocuklarım bana Gazze çocukları için ne yaptın diye sorduğunda verecek cevabımın olmasını istiyorum. İşte bu duygular İsveç'te bu güneşi doğurmuştur. Eğer Gazzeliler özgür değilse hepimizin esir olduğunu artık anlayabilmeliyiz. "

Filistin Gazze Avrupa heyeti üyesi İngiltere Sara Jawhari :

"Şu anda tarihi yaşıyoruz. Buradaki yüzlerce insanın arkasında milyonların var olduğu unutulmamalıdır. Biz şu anda zaferi kazanmış bulunmaktayız. Tüm dünya bizlere bakıp, Filistin-Gazze esaretine karşı susmayanların olduğunu gördü. Ama maalesef bir çok ülke sessiz kaldı. İngiltere'de bu konuda sınıfta kalan ülkelerdendir. Bu ambargo kesinlikle kırılacaktır. Filistin intifadasıyla bu ambargo kalkacaktır."

Yunanistan Gazze Gemisi Organizasyon Komitesi Başkanı Dimitris Plionis :

"Ortadoğu'daki 6 gün savaşları sırasında ben 13 yaşındaydım. O gün benim gündemine Filistin girmişti. 19 yaşına vardığımda bir Filistinliyle arkadaşlık kurudum. Şu anda yaşım 50 ve halen o Filistinliyle arkadaşım. Ve o burada… Filistin'in özgürlü için yüzlerce insan Yunanistan'da Gazze'nin ablukaya almasından dolayı rahatsız… Onların ortak arzuları Filistinin özgürlüğüdür. Bizlerin Yunanistan'daki Filistin üzerine çalışmalarımız yeni olmasına rağmen kök salmış ve bir duyarlılık oluşmuştur. 21.yy'da böyle bir işgal kabul edilemez. Filistin halkının topraklarından sürülmesi asla kabullenilemez… Bu gün bize katılan Yunan-İsveç gemisinde 40'dan fazla Yunanlı aramıza katılmıştır."

Cezayir Organizasyon Sözcüsü Abdurrezzak Kadri :

"Tarihi bir yolculuğun içerisindeyiz. Ve Gazze bize ders vermektedir. Katılımın geniş bir tabana yayılması ülkelere ders vermelidir. Tüm dünyaya özgürlük Gazze ile gelecektir. Gazze rahmettir. Bu organizasyonu tertip eden Türk halkını selamlıyorum. Sıkıntıya düştüğümüzde yanımızda olacağına daima inanıyoruz."

1948 Toprakları Hareketi Sözcüsü Muhammed Zeydan :

"Mescid-i Aksa tüm insanları bir araya getirmiştir. Şeyh Raid SALAH bu davayı bu günlere getirmek için çok uğramıştır. Biz bu çalışmalarla İsrail'in boynuna saplanmış bir diken olmuşuzdur. Bu dikeni çıkaramayacaktır. Gazze 30x10 km'lik bir yerdir. Ve bu dar yer karadan, havadan ve denizden bombalanmıştır. Ama Gazze halkı kendi kararlılıklarından taviz vermemişlerdir. Bu filo Gazzenin kurtuluşu olacaktır. Tarih bu filoyu yazacaktır. Bu filodaki insanların imanları İsrail'in güçlerinden daha büyüktür."

 

Mikail ve Abdullatif'in seslendirdiği marşlarla devam eden gecede Endonezya- Malezya ekibi de hem kendi dillerinde hem de Türkçe marşlarla geceye renk kattılar.

Endonezya- Malezya ekibinin Türkçe okuduğu parçanın sözleri:

Selam Gazze

Selam Cihadın başkenti

Seni görmeyeli çok uzun zaman geçti

Gidelim Gazze'ye şimdi haydi…

 

Haber: Hamza Er

Haksöz Haber / Akdeniz

 

HABERE YORUM KAT