1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mavi Marmara Gazisi Suriye'de Şehit Düştü
Mavi Marmara Gazisi Suriye'de Şehit Düştü

Mavi Marmara Gazisi Suriye'de Şehit Düştü

2 aydır İdlib'de bulunan Yakup Alnıak, ABD bombardımanında şehit oldu.

25 Eylül 2014 Perşembe 05:19A+A-

Mavi Marmara yolcularından Yakup Alnıak, Suriye'de Amerikan uçaklarının bombardımanı sırasında şehit oldu. Suriyeli mültecilerin durumunu yerinde görmek ve yaklaşan Kurban bayramı öncesi çalışma yapmak için İdlip kasabasında bulunuyordu. Alnıak, geçtiğimiz gün Amerikan uçaklarının hedefi oldu. Bombardıman da Alnıak'la birlikte çok sayıda sivil vatandaş da hayatını kaybetti.

SURİYE'DE DEFNEDİLECEK

Yakup Alnıak'ın oğlu Ekrem Şamil Alnıak, babasının şehit olduğunu doğruladı. Şamil Alnıak, 'Bombardımanda şehit olan onlarca sivilin vücudunda ağır yanıklar meydana gelmiş. Cesetler tanınmayacak durumdaymış. Babamın şehit düştüğü topraklarda defninin uygun olacağına inanıyoruz' dedi. Daha önce Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde de bulunan Yakup Alnıak'ın kaleme aldığı 'Mavi Marmara'nın Serencamı' adlı bir kitabı bulunuyordu. Son olarak facebooktan kızı ile birlikte fotoğraflarını paylaşan Alnıak, Kuran'dan 'De ki.... hayatım ölümüm O'nun içindir' ayetini paylaşmıştı.

Mavi Marmara aktivistlerinden Yakup Alnıak, Filistin gönüllüsü olarak tanınıyordu.

Ben ağlamayayım da kim ağlasın!

İslam coğrafyası ile ilgili konularda bir çok panelde konuşan Yakup Alnıak, Meşale Derneği'nin çıkardığı dergide Suriye için şunları yazmıştı:

'Suriye..

Acıya bağışıklık kazanmış bir halk... Seması kara bulutlarla kaplı coğrafya.

Bu zulme yürek dayanır mı? Ben ağlamayayım da kim ağlasın?

Katliam görüntülerinizi dehşet içinde izlemekten bıktık artık.

Peygamberlerin lisanı ile yalvarıyoruz.

Ya rabbi! Sen Esed ve avanesine mülkü/ silahları, insanlara zulmetsinler/ katletsinler diye mi verdin? Ya rab! Onların sahip olduğu her şeyi sil süpür.. Yunus 88'

yakup_alniak.jpg

İYLİKDER’DEN AÇIKLAMA

İnna  lillahi ve inna ileyhi raciun - Allah’tan geldik ve yine O’na döneceğiz!

23 Eylül 2014 günü Suriye'deki ABD saldırısında hayatını kaybeden Yakup Bülent Alnıak kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

İki çocuk babası olan Yakup Bülent Alnıak, Gazze'deki kardeşlerimize yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'nde  yer almış ve "Mavi Marmara'nın Serencamı" adlı kitabı kaleme almış aktivist ve yazardı.

Yakup Bülent Alnıak, İyilikder ve Meşale Derneği'ne hizmetleri olmuş bir kardeşimizdi. Suriye'ye yaklaşık 2 ay önce giden Yakup Alnıak kardeşimizin İyilikder Kurban organizasyonu ile ilgili bir görevi bulunmamaktaydı.

Alnıak, Suriye'de yaşanan insanlık dramı ile ilgili "3. Yılında Suriye Dramı" adlı bir kitap çalışması yapıyordu. Son saldırılarda İdlib'de kaldığı evin ABD tarafından bombalanması sonucu hayatını kaybetmiştir.

Yakup kardeşimizin sosyal medyadaki son paylaşımı olan "Hayatım ve ölümüm O'nun içindir." ayet-i kerimesi ile onu Rabbimize yolcu ediyoruz.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur...

İyilikder

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum