1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mavi Marmara Gazileri Gazze Kapılarında
Mavi Marmara Gazileri Gazze Kapılarında

Mavi Marmara Gazileri Gazze Kapılarında

Yazar ve aktivistlerden oluşan yeni bir ekip Gazze kapılarında. Yolculuğun ilginç yanı ise Mavi Marmara'da yaralanan gönüllülerin yılmadan bu ekiple birlikte de Gazze'ye gitmesi...

09 Ağustos 2010 Pazartesi 19:15A+A-

Netanyahu'nun tartışmalı bir BM komisyonuna kapalı kapılar ardında sözde savunma yaptığı şu sıralarda Yazar ve aktivistlerden oluşan 45 kişilik ekip Gazze'ye uygulanan insanlık dışı ambargoyu kırmak için bölgeye giriyor.

Yaklaşık 50 kişiden oluşan ekip Londra merkezli çalışan PPDP (Partners for Peace and Development for Palestinians) Filistin Halkı İçin Barış ve Geliştirme Kurumunun organizatörlüğünde, Gazze ambargosuna karşı direniş göstermek için yeniden yola çıktılar ve bu sabah Gazze kapılarından giriş yaptılar.

Ekipte kuruluşun temsilcilerinin yanısıra bir grup yazar, aktivist ve Lordlar kamarası üyesinin bulunduğu biliniyor. Amaçlarının Gazze Ambargosunu geçersiz kılmak ve yardım akışının doğallığını ispat etmek olduğunu savunan aktivistler Mısır'ın Ariş bölgesinde bir süre bekledikten sonra bu sabah Gazze'ye girdi.

Daha önce farklı zamanlarda kara yoluyla ambargoyu delerek Gazze'ye ulaşan kuruluş, 2007 yılının Ekim ayında 130 farklı vakıf ve kuruluşun bir araya gelmesiyle temeli atılan bir organizasyon... Yetkililer, Medya mensupları, Avukatlar ve etkili bazı siyasetçilerin destek verdiği bu yolculuğun, Filistin'deki insani krizin sona ermesini ve İsrail zindanlarındaki Filistinlilerin tutsaklığını bitirmek amacı taşıdığını söylediler.

Önce Mısır'ın Ariş limanına yanaşan yardım gemisinin boşaltılmasını bekleyen yardım gönüllüleri daha sonra bu yardımlarla beraber Gazze'ye doğru hareket etti.

KURŞUNLAR YILDIRMADI: MAVİ MARMARA GAZİLERİ DE ORADA

Gazze için yola çıkanlar arasında Türkiye'den Mavi Marmara gemisinde bulunmuş ve çeşitli yerlerinden yaralanmış gazilerde bulunmakta. IHH Ortadoğu koordinatörü Hasan Aynacı, yazar Hamza Er ve sanatçı Mikail'in de aralarında yer aldığı yardım konvoyunda ki diğer isimler ise şöyle : Ayetullah Tekin, Cevdet Ökenek, Halim Yazıcı, İlyas Yılmaz, İbrahim Hakkı Vehapoğlu, Mehmet Ali Akdeniz ve Canip Tunç…

24 ambulans ve bazı tıbbi malzemelerin bulunduğu yardım konvoyunun Rafah sınır kapısından geçerek Gazze'ye girmesi en çok Mavi Marmara yolcularını heyecanlandırdı. Konvoyun yolcularından yazar Hamza Er, "Mavi Marmara gemisinin Siyonistlerce saldırıya uğramasıyla Gazze'ye ulaşıp kardeşlerimizi kucaklamak nasip olmadı. İnşallah şimdi, yarım kalan bu arzumuzun gerçekleşmesine şahid oluyoruz. Bu seferde, yapılan yardımların çapından ziyade Filistin halkına olan muhabbetizi hissettirmeyi, onlarla beraber olduğumuz mesajını verebilmeyi ve Mescid-i Aksa'nın tüm müslümanların sorunu olduğu bilincini paylaşmayı gerçek kazanç olarak görmekteyiz." dedi. Sanatçı Mikail ise, özgürlük ezgilerini bu sefer Gazzeli müslümanlarla beraber okumanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

M. FATİH GEDİMAN / TİMETURK

HABERE YORUM KAT