1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Mavi Marmara Davasında İsrail’e Ret
Mavi Marmara Davasında İsrail’e Ret

Mavi Marmara Davasında İsrail’e Ret

İsrail komutanlarının tutuklanma kararı üzerine İsrail adına avukatların yaptığı başvuru reddedildi.

16 Haziran 2014 Pazartesi 16:24A+A-

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Mavi Marmara gemisine saldırı davasında dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında çıkarılan yakalama kararına, sanık avukatlarınca yapılan itirazı reddetti.

Dava kapsamında yargılanan sanıkların İstanbul Barosu tarafından atanan avukatları, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 4 sanık hakkında çıkardığı yakalama kararına itiraz etti.

Sanık avukatları, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesin'den kararını düzeltmesini, aksi takdirde bir üst mahkemeye itirazlarının gönderilmesini talep etti.

İtiraz değerlendiren İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, verdiği karardan vazgeçmeyerek itiraz talebini bir üst mahkeme olan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi de sanıklar dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında çıkarılan yakalama kararını yerinde bularak itirazı reddetti. 

Mavi Marmara davasının avukatlarından 
Uğur Yıldırım; "Rutin olarak itiraz hakkı mevcuttu. İsrail komutanlarının avukatları da zorunlu müdahillik doğrultusunda bu itirazlarını yapmışlardı. Mahkeme heyeti de bunun yerinde olmadığı kararını verdi. Bu ret kararları bir üst mahkemeye tekrardan gidiyor çünkü aynı kararı veren mahkeme kararı vermesin diye. Üst mahkeme tarafından da yine kararın reddine verilerek Kırmızı Bülten Ankara’ya gönderildi" dedi.

Mavi Marmara davasına bakan mahkeme, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashkenazi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında yakalama kararı çıkarmış. Mahkeme kırmızı bülten çıkarılmasını da istemişti.

 

HABERE YORUM KAT