1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. ‘Maskülen’ kimliği biçimlendiren toksik kalıpları kırıcı elbise!?
‘Maskülen’ kimliği biçimlendiren toksik kalıpları kırıcı elbise!?

‘Maskülen’ kimliği biçimlendiren toksik kalıpları kırıcı elbise!?

Cinsiyetsiz insan anlamsızlığının ortaya çıkardığı resim: Dünya giderek daha saçma bir yer haline geliyor!

06 Ekim 2020 Salı 13:41A+A-

Abdurrahman Güner/HAKSÖZ-HABER

Modernite inşa ettiği dünyayı her geçen gün daha iğrenç bir yer haline getirmeye durmaksızın devam ediyor. Liberal, sosyalist, faşist kimi bilmem ne bela ideolojiler ise söz konusu olan nesli ifsat etmek olunca bir araya gelmekte hiçbir zorluk yaşamıyorlar.

Cinsi sapkınlığın LGBT faaliyetleri ile normalleştirilmeye çalışılması Türkiye’de hala gündemde olan bir konu. Batı dünyası ise bu mevzuları çoktan aştı. Artık üçüncü cins tanımlarını kabul ettirmeye çalışmıyorlar. Cinsiyeti ortadan kaldırmak çok daha pratik bir yol olarak gözüküyor. İtalyan giyim markası Gucci cinsiyet “kalıplarını” ortadan kaldırmak için yeni bir elbise piyasaya sürmüş. İnsanı yaratılışından gelen kadınlık ve erkeklik vasıflarından arındırıp ucubeye dönüştürmeye çalışan kapitalist firma ortaya trajikomik bir netice çıkartmış. Erkek cinsiyet kimliğini şekillendiren toksik klişeleri(!) yerle bir etmenin başka yolları da olmalı. Bu yaptığınızla en fazla kendinizi komik duruma düşürürsünüz.

İşin ilginç yanı ise Daily Mirror’ın geçtiği bu saçma haberi Diken, Cumhuriyet ve Independent Türkçe balıklama atlayarak iktibas etmişler. Haberdeki anlamsız ifadeleri değiştirme gereği bile duymayan haber siteleri rengine, tasarımına, fiyatına varıncaya kadar gereksiz bütün detayları da okuyucularına ulaştırmışlar. Ne diyelim, Grung akımının(?) narin renkleriyle dekore edilmiş bu tartan elbise, maskülen toksik streotip klişelerini nasıl yerle bir edecek göreceğiz!

HABERE YORUM KAT