1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Masa’nın yedinci ayağına şaşı bakmak
Masa’nın yedinci ayağına şaşı bakmak

Masa’nın yedinci ayağına şaşı bakmak

Erdoğan’ın karşısına hangi aday çıkarsa çıksın HDP’nin domine ettiği kesimden rahatlıkla oy alacak. Altılı Masa’nın HDP karşısındaki rahatlığı ve laubali tavrı da biraz bundan kaynaklanıyor.

29 Eylül 2022 Perşembe 19:46A+A-

M. Hasip Yokuş, altılı masanın ve Ak Parti’nin HDP’ye dönük siyasetini yorumluyor:

Genel seçimler yaklaştıkça siyasetin muhalefet ayağında belirgin bir hareketlilik göze çarpıyor. Büyük bir sürpriz olmazsa iktidar cenahını temsil eden Cumhur İttafakı adayının Erdoğan olacağı çok önceden deklere edilmiş durumda. Buna mukabil “Altılı Masa” olarak isimlendirilen muhalefetin çatı adayı henüz belirlenmemiş olmakla birlikte Masa’nın en büyük ortağı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ismi bir adım öne çıkmış görünüyor.

Ayrıca, bu seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçimleri birlikte yapılacağı için ortaklar arasında yapılan pazarlıklarda Cumhurbaşkanı adayına ilaveten bakanlıkların dağılımı da gündeme gelecek.

Talep ve beklentiler belirginleştikçe; farklı siyasal tercihlere sahip olduğu için siyasi yelpazenin farklı taraflarında yer alan Altılı Masa’dan farklı seslerin çıkmaya başlaması bu ittifakı sürdürmenin ne kadar zor ve sancılı olacağını da gösteriyor. En büyük motivasyonunu Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı üzerine inşa eden ama aslında bir kakofoni görüntüsü veren bu ittifakın karşılaşacağı badireleri suhuletle atlatıp atlatamayacağını zaman gösterecek.

Yazının Devamı >>>