1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 'Masada Uçak Satışı, Sahada Top Atışı'
'Masada Uçak Satışı, Sahada Top Atışı'

'Masada Uçak Satışı, Sahada Top Atışı'

İdlib’e yönelik saldırı ve işgal girişimlerinin hız kazandığı bir vasata denk gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ziyareti sahada sonuç getirici bir etki oluşturmadı. Masada uçak satışı görüşülürken sahada bombalar yağmaya devam etti.

29 Ağustos 2019 Perşembe 12:51A+A-

Erdoğan’ın Rusya ziyaretine bugünkü nüshasında manşetten yer veren Karar gazetesi “Masada Uçak Satışı, Sahada Top Atışı” başlığına yer verdi.

Karar’ın konuyla alakalı manşetinde şu değerlendirmeler yer öne çıktı:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Moskova ziyaretinde incelediği Su-57 savaş uçakları için Rusya’dan ‘pazarlıklar başladı’ mesajları geldi. Ancak, masadaki ‘samimi ilişkiler’ zirvenin asıl nedeni olan İdlib’de karşılık bulmadı. İki liderin görüşmesinin üzerinden 24 saat geçmeden TSK’nın bir gözlem üssü daha saldırıların hedefi oldu.

Türkiye ile Rusya ilişkilerinin en zor başlığı Suriye dosyasında iki ülkenin de çözmekte sıkıntı yaşadığı başlıklar ön plana çıkıyor. İdlib’de Moskova’nın desteğiyle Soçi mutabakatın çiğneyen Esed ve İran güçlerinin saldırılarının ortaya çıkardığı savaş durumuna çözüm için Moskova’da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin’in zirvesinde taraflar pozisyonlarını değiştirmedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum