1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Marşlar Mavi Marmara Şehitleri İçin Söylendi
Marşlar Mavi Marmara Şehitleri İçin Söylendi

Marşlar Mavi Marmara Şehitleri İçin Söylendi

Mavi Marmara katliamının yıldönümünde yapılan çeşitli etkinlikler kapsamında Fatih’te Fatih Saraçhane Parkı’nda Grup Yürüyüş ve Kardeşlik Çağrısı birlikte bir konser verdi.

30 Mayıs 2011 Pazartesi 13:24A+A-

Grup Yürüyüş'ün "Mavi Marmara Konseri" coşkulu bir katılımla yapıldı.

Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan ve 31 Mayıs 2010 gecesi sabaha karşı Siyonist İsrail'in vahşi saldırısına maruz kalan Mavi Marmara gemisinde 9 kardeşimiz şehit olmuştu. Katliamın yıldönümünde yurt çapında çeşitli etkinlikler ve şehitleri anma programı düzenleniyor.

Bu çerçevede Grup Yürüyüş de dün 18.30'da Fatih Saraçhane Parkı'nda "Mavi Marmara Konseri" adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Grup Yürüyüş ve Kardeşlik Çağrısı katıldı.

İki saat süren ve Murat Ayar'ın sunum yaptığı programda konserin Mavi Marmara şehitlerini anma amacı taşıdığı vurgulandı. Ortadoğu'nun baştan sona intifadaya döndüğü bugünlerde küresel intifadaya omuz vermenin önemine dikkat çekildi. Mavi Marmara şehitlerinin hiçbir zaman unutulmayacağının belirtildiği konser etkinliğinde şarkılar ve marşlar onlar için söylendi.

Sahneye önce, tanıtımı, afiş-pankart çalışması, platform ve ses düzeninin kurulmasını bizzat üstlenen Grup Yürüyüş çıktı. Mavi Marmara için yeni besteledikleri eserlerle başlayan Grup Yürüyüş, Filistin/Gazze direnişine ithaf ettiği marşları da söyledi. "Mavi Marmara Şehitleri Onurumuzdur!" yazılı pankartları önünde konseri veren grup, her zamanki gibi Türkçenin yanı sıra Arapça ve Kürtçe eserler de seslendirdi. Konser için hazırladıkları bir bildiriyi de okudular. Grup üyelerinin okuduğu bildirinin tam metnini aşağıda okuyabilirsiniz.

İkinci olarak sahneye Kardeşlik Çağrısı çıktı ve birisi Kürtçe olmak üzere Mavi Marmara için besteledikleri 4 yeni eser söyledi. Kardeşlik Çağrısı'nın Mavi Marmara şehitlerine ithaf ettiği eserler ilgi ve beğeniyle dinlendi.

Program Grup Yürüyüş'ün ikinci kez sahneye çıkmasıyla devam etti. İkinci bölümde daha coşkulu eserler seslendiren Grup Yürüyüş'e topluluk da coşkuyla eşlik etti.

Finalde Kardeşlik Çağrısı'nın sahneye davet eden Grup Yürüyüş, birlikte "Ben İnsanım" adlı eseri seslendirdiler. Katılımcıların sık sık sloganlar attığı ve tekbirler getirdiği program, bu akşam 21.00'de Tünel'den Taksim'e yapılacak yürüyüş duyurusuyla sona erdi.

HAKSÖZ-HABER

 

GRUP YÜRÜYÜŞ'ÜN OKUDUĞU BİLDİRİ:

DESTANSI BİR DİRENİŞİN ADIDIR GAZZE!

Topraklarını çaldıkları yetmedi; bir de aç bıraktılar, susuz koydular, elektriklerini kestiler, hastalarına ilaç almalarını engellediler, kuşattılar… Her yandan kuşattılar, ambargoyla teslim almaya çalıştılar… Başaramadılar!

Ellerindeki yıkıcı ve öldürücü silahlarla vurdular, günlerce, haftalarca… Fosfor bombaları attılar, papatya biçenler… Yaktılar, yıktılar… Çocuk, kadın, genç, yaşlı, onlarca, yüzlerce ve hatta binlerce kişinin kanını akıttılar. Olmadı, yine başaramadılar! Onca silah üstünlükleri ve devasa güçlerine rağmen teslim alamadılar Gazze'yi.

Küçücüktü, zayıftı, yoksundu, yoksuldu ama onurluydu. Baş eğmedi zalimlere, soysuzlara. Allah'a dayandı. Hayatı iman ve cihad onuruyla kuşandı. Yetim, yalın ayak, çıplak kalsa da umutlarını terk etmedi. Ve şehitlerinin kanının bereketi tüm dünyaya ulaştı. Tüm mahrumlara direnmeyi, tüm insanlığa adanmayı öğretti Gazze! Siyonizm'e ve emperyalizme karşı küresel bir intifadanın ateşini yaktı.

İNSANLIĞIN ONURUDUR MAVİ MARMARA!

Heybesinde insani yardım ile Akdeniz sularına açılan Mavi Marmara, büyük bir özveri, emsalsiz bir dayanışma, insanlık vicdanı ve kardeşlik gösterisinin adıdır. Uzaklarda kanayan bir yaramıza merhem olabilmek için gerekirse kendimizi kanatmayı göze aldığımızın fotoğrafı… Filistin'de alevlenen intifadanın küreselleştiğinin en somut yansıması… "Filistin davası ümmetin davasıdır!" inancımızın eyleme döküldüğünün kanıtı…

Bir Cevdet olmaya, Cengizler doğurmaya, Çetin bir duruşa, Ali Haydar cesaretini kuşanmaya, İbrahim gibi durmaya, Necdet duyarlılığına, Fahri cömertliğine, Furkan güzelliğine ve Uğur Süleyman'a yapılan dualara ne kadar ihtiyacımız olduğunu öğretti bize Mavi Marmara. Filistin için, dünyanın her yanında kanayan yaralarımız için gerektiğinde güvertede umutları göğe uçurmaktan, deryaları aşmaktan imtina etmemeyi…

Onların kanları Gazze'ye ulaştı! Bize de rotamızı kırmamak ve şehitlerimizin mücadelesini yarınlara taşımak kaldı. 

BUGÜN MARŞLARIMIZ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN…

Bugün şarkılarımızı ve marşlarımızı Gazze için, Mavi Marmara şehitlerimiz için söyleyeceğiz… Bugün direnişin öğretmenlerini sazımızla, sözümüzle ve marşlarımıza eşlik eden sıkılı yumruklarımızla selamlayacağız. Burada Filistin dostlarıyla oluşturduğumuz özgürlük korosu "Yeryüzü özgürleşene kadar intifada sürecek!" diye haykıracak. Umutlarımıza pusu kuranlara "Allah var, korku yok yüreğimizde!" diyecek. Sümeyye sabrıyla, Hamza cesaretiyle yola düşen kardeşlerimizi özlemle anacak.

Selam olsun tevhid, adalet, özgürlük şiarını yükseltenlere!

Selam olsun zorbalığa karşı direnen insanlara!

Ve selam olsun küresel intifadaya omuz verenlere!

GRUP YÜRÜYÜŞ

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum