1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Marmara Üniversitesi’nde ‘Haykırış Belgeseli’ Gösterimi
Marmara Üniversitesi’nde ‘Haykırış Belgeseli’ Gösterimi

Marmara Üniversitesi’nde ‘Haykırış Belgeseli’ Gösterimi

Düşünce ve Hikmet Kulübü’nün düzenlediği “Haykırış” Belgeseli gösterimi Marmara Üniversitesinde gerçekleştirildi.

24 Aralık 2013 Salı 00:44A+A-

Marmara Üniversitesi Düşünce ve Hikmet Kulübü’nün düzenlediği “Haykırış” Belgeseli gösterimi üniversite öğrencilerinin katılımıyla İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programın başında Büşra Murat, Düşünce ve Hikmet Kulübü adına kısa bir sunuş konuşması yaptı. Konuşmasında yeni kurulan kulübün hedeflerinden bahseden Murat, Müslümanlar olarak çevremizde yaşananlara sessiz kalınmayacağını ve kulüp olarak da üniversitelerde bu görevi ifa etme amacını taşıdıklarını ifade etti.

Yapımcılığını İHH İnsani Yardım Vakfı’nın üstlendiği  “HAYKIRIŞ” adlı belgeselin yönetmenliğini Tülay Gökçimen yaptı.  Belgesel, Suriye’de yaşanan zulümlerden kaçarak Türkiye-Suriye sınırına gelerek türlü zorluklar içerisinde yaşamlarını devam ettiren, erkek çocukları gözleri önünde öldürülen, eşlerinin nerede olduğunu bilemeyen ve kızlarına, kız kardeşlerine hatta kendilerine bir işkence yöntemi olarak tecavüz edilen 10 Suriyeli kadının yaşadıklarını konu alıyor. Suriye devriminin kadınları susmuyor ve tüm dünyaya haykırıyorlar.

Belgesel Gösteriminin ardından 2 gün önce Suriye’den gelen Hüseyin Ebu Ömer son dönemde yaşananlara ait bilgi aktarımında bulundu. Ebu Ömer’in konuşmasını Arapçadan Abdulvahap Kösesoy tercüme etti. Ebu Ömer, Irak ve Ürdün sınırında Suriyeli mülteci geçişinde bu ülkelerin sorun çıkardığını bundan kaynaklı Suriyeli insanların mağdur olduğunu belirtti. Son olarak Ebu Ömer, belgeselde izlenenlerin de gösterdiği üzere, biz Suriyeliler olarak bu yaşananlara karşı sessiz kalmayacağız ve her ne pahasına olursa olsun direnişi sürdüreceğiz vurgusuyla konuşmasını bitirdi.

Not: Suriye’ yi gündemimizde tutmak ve bir nebze olsun acılarına ortak olduğumuzu göstermek için Marmara Üniversitesinde yapılan çalışmalar Çarşamba ve Perşembe günleri Göztepe kampüsünde yemek kermesi ve tüm hafta ilan edilen “Suriye ve Gazze’ye Yardım Seferberliği” kampanyasıyla kıyafet toplama etkinliği şeklinde devam edecek.

Haber: Sümeyye Tepetam

haykiris-20131224-01.jpg

haykiris-20131224-02.jpg

haykiris-20131224-03.jpg

HABERE YORUM KAT