1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Maraş Özgür-Der Gazze & Mescid-i Aksa nöbetinde
Maraş Özgür-Der Gazze & Mescid-i Aksa nöbetinde

Maraş Özgür-Der Gazze & Mescid-i Aksa nöbetinde

Gazze & Mescid-i Aksa Nöbeti 21 Nisan’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde Kahramanmaraş Platformuna üye sivil toplum kuruluşlarınca Gazze’deki direnişe destek olmak için başlatıldı.

29 Nisan 2024 Pazartesi 17:59A+A-

Nöbet alanında kronolojik olarak 7 Ekim' den günümüze kadar yaşanan olayları ve direnişi anlatan KSÜ İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci topluluğu tarafından hazırlanmış olan güncel Gazze sergisi açıldı. Bunun yanı sıra Gazze direniş komutanı Yahya Sinvar'ın yeni çıkan "Diken ve Karanfil" kitabı ve Filistin konulu diğer kitaplar ayrıca materyaller için stant açıldı. Ressam Hatice Gül Filistin ve Özgür Kudüs temalı çizimlerini tuvale anlık olarak yansıttı. Program akışında Gençlerle Başbaşa, “Neden Gazze Nöbeti” konusu liseli gençlerle hasbihal şekilde konuşuldu ve gençlere Gazze sergisi ve mahiyeti anlatıldı. Sergiye ilgi oldukça yoğundu.

1-310.jpg

2-322.jpg

3-242.jpg

4-180.jpg

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar da Gazze nöbetini ziyaret etti ve anı defterine Gazze direnişine olan desteğini ve duygularını yazdı.

5-130.jpg

Çocuklar nöbet alanında Zulüm ve Adalet oyununu oynadılar ve “Zulüm bitene kadar ayaktayız!" diyerek katil İsrail’e mesaj gönderdiler. Dabke dansı ile Gazze’li kardeşlerinin hissiyatını paylaştılar. Filistin-Gazze konulu boyama etkinliği ile ellerine ve yüzlerine Filistin bayraklarını çizdiler. Çocuklara neden Gazze nöbeti tuttukları soruldu, çocuklar cevaben “Gazze’de kardeşlerimiz nöbette biz burada nöbet tutuyoruz”, “Filistinli çocukları çok seviyoruz” dediler. Sonrasında çocuklar yürüyüş yaparak minik yüreklerinden Gazze’li çocuklara olan desteklerini haykırdılar. “Çocuk Katilleri Hesap Verecek”, “Maraş’tan Gazze Direnişe Bin Selam”, “Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık”, “Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika”, “Nehirden Denize Özgür Filistin” sloganları atıldı. Yürüyüş sonrasında Filistin için Özgürlük balonlarını göz yüzüne bıraktılar.

6-109.jpg

7-094.jpg

8-069.jpg

9-056.jpg

10-038.jpg

11-031.jpg

12-026.jpg

Nöbet yerinde Medeniyet Derneği, Yeni Dünya Vakfı ve Şekerli Vakfı’nın öncülüğünde Hayır Çarşısı açılarak geliri Gazze’ye bağışlanmak üzere yiyecek, içecek ve kıyafetler satışa sunuldu.

13-018.jpg

Grup Taha, Gazze direnişini selamlayan ezgi ve marşları ile nöbet alanında yerini alarak gönüllere seslendi. Daha sonra şiir dinletisi bölümünde Meryem KURŞUN Kanadalı Şair Amal Albaz’ın “Time is ticking by” şiirini İngilizce, Yusuf KURŞUN da bu şiiri Türkçe olarak okudu. Adından Şair Mehmet MORTAŞ “Bir Şiir Akıyor Gazze’ye” şiirini, Şair Nuri YILDIZ ise “Hanzala Avcumdaki Taşlar” şiirini okuyarak Gazze’ye ve direnişe verdikleri desteği dinleyicilere nahif duygularla aktardılar. 

14-018.jpg

15-015.jpg

16-009.jpg

17-013.jpg

18-008.jpg

Gecenin son programında ise “Gazze direnişinin Türkiye ve Dünya’daki yansımaları – Sorumluluklarımız” başlıklı konu açık oturum şeklinde mütalaa edilerek değerlendirmelerde bulunuldu.

19-005.jpg

20-005.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum