1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Malezya 4 Mısırlı Genci Geri Gönderme Hazırlığında
Malezya 4 Mısırlı Genci Geri Gönderme Hazırlığında

Malezya 4 Mısırlı Genci Geri Gönderme Hazırlığında

Malezya’nın Mısır’a geri gönderilmek üzere bir süredir ülkelerinde yaşamakta olan Mısır vatandaşı 4 Müslüman hakkında işlem başlattığı öğrenildi.

05 Mart 2019 Salı 21:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Malezya’da yaşayan Mısırlı gençler ve öğrenciler baş edilmesi oldukça zor bir sorunla karşı karşıyalar. Çünkü Sisi liderliğindeki darbeden sonra gerek haklarındaki davalar gerekse alınmış idam kararları nedeniyle ülkelerine gidebilme şansları bulunmamaktadır.

Son olarak Malezya’da 20 Mısırlının gözaltına alındığı ve ancak 16’sının salıverildikten sonra 4’ünün tutulduğu öğrenildi. Arkadaşlarından edindiğimiz bilgiye göre neden alıkonulduklarını dahi bilmeyen 4 Müslüman hakkında Mısır’a geri gönderme işleminin yapılacağı öğrenildi.

Muhammed Fethi Eid Ali, Abdullah Mahmud Hişam Mustafa, Abdurrahman Abdulaziz Ahmed Abdulaziz ve Azmi Seyyid Muhammed İbrahim adındaki Mısırlı gençlerin Sisi muhalifi olmaları ve haklarında itham edilmiş siyasi suçlar bulunduğu için ülkelerine teslim edilmeleri durumunda işkenceli sorgulamalara maruz kalacakları konusunda kuşku yok.

Darbeye muhalif olmaktan başka hiçbir “suçları” olmayan bu gençleri Mısır’a geri göndermemesi konusunda Malezyalı yetkililere çağrıda bulunuyoruz.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum