1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mahmud Abbas Danışmanlarının Görevlerine Son Verdi
Mahmud Abbas Danışmanlarının Görevlerine Son Verdi

Mahmud Abbas Danışmanlarının Görevlerine Son Verdi

Mahmud Abbas, dün (19 Ağustos Pazartesi) sürpriz bir kararla danışmanlarının görevlerine son verdi ve El-Hamdallah hükümeti bakanlarından istisnai bir kararla aldıkları paraları geri vermelerini istedi.

20 Ağustos 2019 Salı 22:17A+A-

WAFA haber ajansı, Mahmud Abbas’ın derecelerine ve görev tanımlarına bakmaksızın tüm danışmanlarının görevlerine ve ayrıcalıklarına son verdiğini bildirdi.

Abbas’ın geçmişte danışman olarak görevlendirdiği ve çeşitli ayrıcalıklar tanıdığı onlarca kişinin görevine son verildiği kaydedildi.

Mahmud Abbas’ın bu tür sürpriz bir kararı neden aldığının henüz öğrenilemediği belirtilirken, Fetih hareketinden bazı isimlerin kararı Mahmud Abbas Yönetimi’nin yaşadığı mali krize bağladı.

Bazı kaynaklar ise Abbas’ın çevresindeki isimlerle arasında güven sorunu yaşadığını, bu şekilde kendilerine güvenmediği kişilerden birer ikişer kurtulduğunu, görevlerine son verilenlerin yerlerine başka isimlerin atanabileceğini ifade etti.

Abbas’ın ayrıca dün ikinci bir karar yayınlayarak, El-Hamdallah hükümeti bakanlarından maaşlarının artırılması sonucu aldıkları fazla paraları iade etmelerini istediği bildirildi.

Ramallah’taki mevcut İştiyye hükümeti, göreve başladığında bir önceki hükümetin bakanlarının maaşlarının Abbas’ın da onayıyla üç bin dolardan beş bin dolara çıkarıldığını ve ayrıca bakanlara kira bedeli adı altında ek ödenek sağlandığını açıklamıştı.

Rami El-Hamdallah hükümeti mali krizden yakınırken bakanların maaşlarına yapılan zamlar tepkilere yol açmış ve skandal olarak nitelendirilmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT