1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mahkemeden TSK'ya Çiçek Gibi Sorular
Mahkemeden TSKya Çiçek Gibi Sorular

Mahkemeden TSK'ya Çiçek Gibi Sorular

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Albay Dursun Çiçek'in imza attığı "İrtica İle Mücade Eylem Planı" davasında araştırmayı derinleştiriyor.

10 Temmuz 2010 Cumartesi 13:18A+A-

Mahkeme, Çiçek'in izin belgelerini, Bilgi Destek Dairesi'nde kimlerin çalıştığını, bilgisayarların kayıtlarını, 'temizlik' çalışmalarında imha edilen dokümanların neler olduğunu Genelkurmay'dan sordu.

Askerî savcılığın el koyduğu tüm bilgisayarların alınan imajlarının gönderilmesi talep edildi. 3. Ordu Komutanlığı'nda yapılan ve kamuoyuna 'darbe semineri' olarak yansıyan toplantıya Genelkurmay adına katılanların listesi istendi.

'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasının dünkü duruşmasında, tutuklu sanık avukat Serdar Öztürk'ün çapraz sorgusu tamamlandı. Mahkeme heyeti tarafından alınan ara kararlar, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından açıklandı. Mahkeme heyeti, Genelkurmay Başkanlığına müzekkere yazılarak, Dursun Çiçek'in 1 Ocak 2009 ile 4 Haziran 2009 tarihleri arasında kullandığı tüm senelik ve mazeret izin kayıtlarının incelenerek ayrıntılı bilgi verilmesini istedi. Bilgi Destek Daire Başkanlığı'nın yapısıyla ilgili 2009 yılında değişiklik yapılıp yapılmadığının sorulması kararlaştırıldı. 2009'un ilk 6 ayı itibarıyla Bilgi Destek Daire Başkanlığı'nın tüm şubelerinde çalışan askeri ve sivil personelin kullandıkları bilgisayarlara ait kayıtların, bu bilgisayarları kullanan kişilerin kullanıcı kod ve imzalarının gönderilmesinin istenmesine karar verdi. Bilgi Destek Daire Başkanlığı'nın hangi şubelerinde 20 Haziran 2009 tarihi itibarıyla hangi emirle, hangi evrakın ve hangi nedenle temizleme işlemine tabi tutulduğunun bildirilmesi talep edildi.

Geçen yıl içerisinde askeri helikopter ve uçakla Erzincan'a yapılan uçuş kayıtlarının, seyahat eden general ve subay düzeyindeki rütbeliler dahil asker kişilerin listelerinin gönderilmesinin istenmesi karara bağlandı. 2008 yılında bir basın organında çıkan ve 2006 tarihli, sivil toplum örgütlerinin andıçlanmasıyla ilgili olduğu söylenen 'Andıç' hakkında, o tarih itibarıyla Genelkurmay Başkanı olan Yaşar Büyükanıt'ın resmi açıklamasının gönderilmesini talep etti.

DARBE SEMİNERİNE KİMLER KATILDI?

Geçen yıl Erzincan 3. Ordu Komutanlığı'nda hangi tarihte iç güvenlik semineri yapıldığı ve bu toplantıya Genelkurmay adına kimlerin katıldığının bildirilmesi istendi. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nde kullanılan tüm bilgisayarlara ait hard disklerle Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından yapılan bu soruşturma kapsamında bilirkişilere tahsis edilen bilgisayarların gönderilmesini talep etti.

Genelkurmay Askeri Savcılı-ğı'na müzekkere yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, bilirkişi raporunda soruşturma kapsamında olan 14 adet hard diskin imajının veya yedeğinin alınıp alınmadığı, daha önce silinmiş belgelerin geri getirilip getirilmediği, hard diskler, imaj ve yedekler silinmişse neden silindiğinin ve bunun bir emirle olup olmadığının bildirilmesinin istenmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından el konulan tüm bilgisayarların alınan imajlarının gönderilmesini talep ederek, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ndeki Dursun Çiçek ile ilgili davanın dosya aslının tüm delil klasörleriyle birlikte, mümkün değilse onaylı ve okunaklı suretinin incelenmek üzere gönderilmesini istedi.

(Zaman)

HABERE YORUM KAT