Mahkemeden kovulan çarşaflı kadına destek

Mahkemeden kovulan çarşaflı kadına destek

Mazlumder İstanbul Şubesi çarşaflı olduğu için hakim tarafından kovulan ve hakarete uğrayan Naciye Sönmez için açıklama yaptı.

Boşanma davası için gittiği Fatih Adliyesi'nde mahkeme salonundan çarşaflı olduğu gerekçesiyle Hâkim Ayla Kara tarafından "Atatürk ilke ve kanunlarına göre seni böyle kabul edemem, yargılama başlayamaz" diyerek kovulan ve kendisine hakaret edilen Naciye Sönmez için Mazlumder İstanbul Şubesi, Fatih Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan MAZLUMDER İstanbul Şube Müdürü Mehmet Gümüş "Söz konusu hâkimin, çarşafın tamamının çıkartılması noktasında ısrarcı davrandığı, "Atatürk ilke ve kanunlarına göre seni böyle kabul edemem, yargılama başlayamaz" ve "Sizin Allah'ınız ve Allah'ınızın kanunları burada geçmez" diye bağırdığı iddia edilmiş ve hâkim tarafından herhangi bir düzeltmede bulunulmamıştır. Ayrıca çarşaflı bayan dışarı çıkarak "Bu rezalete şahit olun" diye bağırınca Hâkimin, "Terbiyesiz, ahlaksız, ukala" diyerek hakaret ettiği ifade edilmiştir. Söz konusu ifadeler her şeyden önce temel insani ilkelere, hukukun genel kaidelerine, evrensel insan hakları ilkeleri ile anayasa ve kanunlara aykırıdır. Ceza kanunu anlamında suç olarak nitelenebilecek bu tavır ve sözlerin bir hâkim tarafından söylenmiş olması ise manidardır. İnsanlara hukuk dağıtma iddiası güden bir hâkimin çarşaflı bir bayana bu kadar ayrımcı bir tutumla ve kışkırtıcı bir şekilde meydan okuması kabul edilebilir değildir" dedi. 

Gümüş sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hareket ve sözler ceza kanununda tanımlanan; ayrımcılık, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme, görevi kötüye kullanma gibi suç tanımları içerisinde zikredilebilecek nitelikte olup söz konusu hakimin bir an önce istifa etmesi gerekmektedir. Aksi halde Adalet Bakanlığı ve ilgili kurumların harekete geçmesi bir zorunluluktur."

İlgili haber:
"Sizin Allah'ınızın Kanunları Burada Geçmez!"

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir