1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Mahkeme Halis Bayancuk'un Tutukluluk Durumunun Devamına Hükmetti
Mahkeme Halis Bayancuk'un Tutukluluk Durumunun Devamına Hükmetti

Mahkeme Halis Bayancuk'un Tutukluluk Durumunun Devamına Hükmetti

Kamuoyunda Ebu Hanzala olarak da bilinen Halis Bayancuk’un duruşması Sakarya Adliyesinde görüldü. Dosyaların birleştirilmesine karar verilen mahkemede Halis Bayancuk’un tutukluluk durumunun devamına hükmedildi.

18 Eylül 2019 Çarşamba 17:12A+A-

HAKSÖZ-HABER

Halis Bayuncuk, 2017 Mayıs ayında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınmış ve hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanmıştı.

IŞİD, El-Kaide, örgüt yöneticiliği gibi suçlarla itham edilen Halis Bayuncuk 2007 yılından bu yana hakkında açılan bu kapsamdaki birçok davadan yargılanmakta.

Halis Bayuncuk hakkında Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından daha önce verilen 12,5 yıl hapis cezası yapılan istinaf başvurusu üzerine 28.05.2019 tarihinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu.

24 Temmuz’da yapılan tahliye talebini mahkeme 22 Ağustos günü reddederek, bozma ve birleştirme taleplerinin görülmesi için 18 Eylül 2019 gününe duruşma tarihi vermişti.

Bu kapsamda bugün tekrar hakim karşısına çıkan Halis Bayuncuk’un mahkemesine devam edildi. Duruşma sonucunda dosyaların birleştirilmesine karar veren mahkeme Halis Bayancuk’un tutukluluk durumunun devamına hükmetti. Bir sonraki duruşmanın ise 10 Ekim tarihinde görülmesine hükmeden mahkeme ayrıca dosyaların İstanbul’da birleştirilmesini karara bağladı.

Halis Bayuncuk ile dayanışma amacıyla sabah saatlerinden itibaren Sakarya Adliyesi önünde toplanan Tevhid Dergisi gönüllüleri burada pankart ve dövizler açarak eylem yaptı. Halis Bayuncuk ve Tevhid Dergisi camiasına yönelik haksızlıklara dikkat çekilen konuşmalarda adalet talebinde bulunuldu.

 

5201.jpg

5204.jpeg

HABERE YORUM KAT

18 Yorum