1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Mahkeme ''Fatiha yerine kornalarla anılıyorum'' ifadesini Atatürk'e hakaret saydı
Mahkeme ''Fatiha yerine kornalarla anılıyorum'' ifadesini Atatürk'e hakaret saydı

Mahkeme ''Fatiha yerine kornalarla anılıyorum'' ifadesini Atatürk'e hakaret saydı

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Parti Grup Başkan Vekili görevindeyken sosyal medya hesabından Atatürk'e yönelik paylaşım yapan Hasan Uzunlar'a 1 yıl hapis cezası verildi.

11 Ağustos 2020 Salı 16:20A+A-

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi, eski grupbaşkanvekili Hasan Uzunlar'ın sosyal medyada Atatürk'le ilgili yaptığı paylaşımı kemalistlerin zorbalığına takıldı.

Laik-Kemalistlerin fanatik örgütü Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)  ''Fatiha yerine kornalarla anılıyorum'' ifadesinden rahatsız olarak mahkemeye koştu. Mahkeme ise bu ifadeleri hakaret sayarak verdiği kararda, Uzunlar için 1 sene hapis cezası hükmü verdi.

Mahkeme, “Sanığın Mustafa kemal Atatürk’e yönelik olarak yaptığı paylaşımının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği, ağır eleştiri sınırını aşarak Mustafa Kemal Atatürk’ün onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyuta ulaştığı sonucuna” varıldığını belirterek Hasan Uzunlar’a 1 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra mahkeme Uzunlar’ın cezasını 10 aya indirip, hükmün açıklamasını geri bıraktı. Uzunlar, 5 yıl içerisinde herhangi bir suçtan hüküm giyerse bu cezayı da çekeceği açıklandı.

Uzunlar'ın söz konusu paylaşımı:

pay.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum